ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіабаза ІМІ в Кропивницькому запустила Медіашколу для студентів

Перша навчальна зустріч у медіашколі Медіабази ІМІ в Кропивницькому, 21 лютого 2024 року. Фото – Медіабаза.Кропивницький
Перша навчальна зустріч у медіашколі Медіабази ІМІ в Кропивницькому, 21 лютого 2024 року. Фото – Медіабаза.Кропивницький

21 лютого відбулася перша навчальна зустріч Медіашколи для студентів, яку запустив регіональний хаб Інституту масової інформації “Медіабаза.Кропивницький”. 

Ця зустріч була присвячена темі людяної журналістики. Спікерками були редакторка інформаційного порталу “Гречка” Анастасія Дзюбак та журналістка “Гречки” Ірина Требунських.

Головне завдання медіашколи, яка триватиме до 22 березня, – допомогти регіональним медіа подолати кадровий голод і знайти й виховати професійних журналістів та журналісток для роботи в регіоні.

Журналістка “Гречки” Ірина Требунських під час медіашколи 21 лютого 2024 року в Кропивницькому. Фото – Медіабаза.Кропивницький

“Якщо після навчання в медіашколі хоча б кілька людей лишиться працювати в редакціях, ми вважатимемо це успіхом проєкту. Усі редактори в один голос говорять про брак людей у командах: це впливає на емоційний та фізичний стан журналістів і на їхню спроможність працювати “в полях”, – пояснює потребу в такому проєкті координатор Медіабази в Кропивницькому Павло Лісниченко.

Учасниками медіашколи стали студенти кропивницьких вишів різних спеціальностей. У межах курсу офлайнової медіашколи студенти пройдуть цикл навчальних зустрічей на актуальні теми в роботі медійника. Навчатимуть студентів журналісти та редактори регіональних медіа. 

Студенти матимуть можливість неформального нетворкінгу з медійниками Кропивницького, зможуть пройти стажування в кожній з регіональних редакцій – партнерок проєкту. 

Редакторка “Гречки” Анастасія Дзюбак під час першої зустрічі в медіашколі, 21 лютого 2024 року, Кропивницький. Фото – Медіабаза.Кропивницький

Випускники медіашколи також матимуть шанс отримати роботу в медіа.

Партнерами проєкту стали “Суспільне Кропивницький”, “Перша електронна”, CBN, “Точка доступу”, “Гречка”, газети “Кіровоградська правда” та “Нова газета”.

 
Слухачі медіашколи 21 лютого в Медіабазі.Кропивницький. Фото – Медіабаза.Кропивницький
Liked the article?
Help us be even more cool!