ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Литва призупинила мовлення російського каналу

02.10.2017, 14:13

У Литві з 2 жовтня вступає в силу піврічна заборона на ретрансляцію російського телеканалу ТВЦі, який звинувачують у підбурюванні до війни та розпалюванні ненависті. Про це повідомляє Тиждень з посиланням на видання Delfi.

Литовська комісія з питань телерадіомовлення ухвалила рішення зупинити ретрансляцію, констатувавши, що порушення на цьому телеканалі повторюються, а застосовані раніше санкції не дали результатів.

Зазначається, що це рішення комісії санкціонував Вільнюський окружний адміністративний суд.

За інформацією, увагу комісії залучили коментарі, зроблені в програмі "Право знати" 10 червня депутатом Державної Думи Росії Володимиром Жириновським, які, як встановила комісія, підбурювали до війни, розпалювали ненависть і нетерпимість між народами. Зокрема, він  говорив про окупацію України та Придністров'я.

Через порушення Литва почала обмежувати трансляції російських каналів з 2014 року, коли Росія анексувала Крим і стала підтримувати сепаратистів на Сході України. Крім того, у цьому році ретрансляція ТВЦі вже зупинялася на місяць.

Нагадаємо, Литва почала обмежувати трансляції російських каналів із 2014 року, відколи Росія анексувала Крим і стала почала підтримувати терористів на Донбасі. Зокрема, у квітні 2017 року комісія ухвалила рішення про припинення мовлення російського телеканалу “ТВ Центр” на один місяць. Рішення було ухвалено через випуск програми “У центрі подій з Ганною Прохоровою” від 27 січня, яка вийшла попри заборону поширювати дезінформацію і розпалювати ворожнечу. У програмі стверджувалось, що Литва вийшла зі складу СРСР з порушенням міжнародного права.

Liked the article?
Help us be even more cool!