ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лигачова зі своєю командою запустила інтернет-видання "Детектор медіа"

09.02.2016, 10:15

8 лютого розпочало роботу інтернет-видання “Детектор медіа” (“ДМ”) - новий проект команди громадської організації “Телекритика” на чолі з Наталією Лигачовою.

Серед перших матеріалів ДМ - ексклюзивне інтерв’ю з Андрієм Куликовим про плани розвитку Громадського радіо, критика нових сезонів “Казкової Русі” (“1+1”) та “Детектора брехні” (СТБ), репортаж із зустрічі голів найбільших телегруп та продакшенів з політиками-ініціаторами законодавчих ініціатив про обмеження російського контенту на телебаченні, матеріал з оцінкою законотворчого процессу в медіасфері у 2015 році з прогнозом на 2016-й та багато іншого.

Нове видання інформуватиме читачів про найважливіші події в українському і світовому інформаційному просторі та на медіаринку в контексті політичних та соціальних процесів. Важливою складовою “ДМ” буде аналіз і критика роботи вітчизняних ЗМІ з метою підвищення якості їхнього продукту. А також – сприяння медіаграмотності широких кіл громадян.

Пріоритетні теми “ДМ” - впровадження медіареформ, створення суспільного мовлення, викриття фактів корупції у медіасфері, моніторинг діяльності державних та регуляторних органів у галузі, протидія перетворенню ЗМІ на засоби пропаганди.

Слоган “Детектора медіа” - “Watch dog українських ЗМІ”. “Все, що громадянам обов'язково треба знати про медіа, щоби ті працювали на суспільство, а не суспільство - на рейтинги ЗМІ та інтереси їхніх власників, - планує доносити до читачів команда проекту”.

Редакція “Детектора медіа” - досвідчені журналісти, які протягом багатьох років спеціалізуються на медійній тематиці: Галина Петренко, Мар’яна Закусило, Світлана Остапа, Гала Скляревська та інші вихідці з інтернет-видання “Телекритика”. Видання  також продовжить співпрацю з відомими авторами “старої “Телекритики” - Андрієм Кокотюхою, Отаром Довженком, Сергієм Черненком, Петром Бурковським, Сергієм Лефтером та іншими. Планується залучити й нових колумністів та медійних експертів.

Наразі сайт працює в бета-версії.

“Три місяці тому наша команда була змушена залишити портал “Телекритика”, над яким працювала 14 років. Перед нами постало завдання якнайшвидше створити нову платформу, щоби продовжувати власну місію: бути watchdog українських ЗМІ. Ми з цим завданням упоралися. Новий портал “Детектор медіа” ще потребує значного вдосконалення, щоби стати зручним і технологічно сучасним онлайн-виданням. Але вже зараз наші читачі зможуть отримати повну, достовірну та абсолютно незаангажовану інформацію про все, що їм важливо знати стосовно ролі медіа в їхньому житті та житті суспільства”, - зазначила голова правління ГО “Телекритика” та шеф-редактор “Детектора медіа” Наталія Лигачова.

Як повідомляв ІМІ, 12 жовтня 2015 року на загальних зборах акціонерів було переобрано директора ТОВ "Телекритика". Замість Наталії Лигачової ним став Юрій Братаніч. Керівником проектів було призначено Антона Онуфрієнка. Раніше Онуфрієнко очолював відділ “Бізнес” у газеті “Коммерсант-Украина”, працював у журналі “Новое время”, а також запускав інтернет-журнал про міську культуру БЖ.

30 жовтня команда Лигачової залишила портал “Телекритика”. Після цього проект "Телекритика" було призупинено з метою подальшого перезапуску, а проект "Дуся" продовжив функціонування в незмінному вигляді.

Засновник і шеф-редактор порталу "Телекритика" Наталія Лигачова повідомила, що разом зі своєю командою залишила портал та сайт "Дуся", оскільки вони не змогли дійти згоди з “1+1 медіа” щодо розподілу цих брендів.

Liked the article?
Help us be even more cool!