ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КВУ виявив у Чернігові кілька десятків фейкових журналістів

27.07.2015, 11:27

Громадська організація «Комітет виборців України» повідомила 26 липня про 20 журналістів з підробними посвідченнями на 205-му мажоритарному окрузі у Чернігові. 

Як ідеться на сайті КВУ, псевдожурналісти спортивної зовнішності мали посвідчення газети ВГО КВУ «Точка зору». Користувачі соцмереж відзначають, що журналістам, зокрема, кореспондентці «Громадського телебачення» Анастасії Станко вони представляються так: «Ми з видання "Корбан"». Втім, належність цих журналістів до депутатів іще не доведена.

«Комітет виборців України» вимагає від керівництва Міністерства внутрішніх справ розпочати розслідування щодо цього випадку та розцінює факт появи псевдожурналістів як спробу реалізувати кримінальні дії, прикриваючись ім'ям їхньої організації.

«КВУ наголошує на важливості невідкладного розслідування цих справ з тим, щоб присутність псевдожурналістів спортивної зовнішності не стала механізмом зриву голосування та подальшої криміналізації виборчого процесу в ОВО №205», - йдеться у зверненні «Комітету».

Комітет виборців України наголошує, що Центральна виборча комісія надала ВГО КВУ дозвіл спостерігати на довиборах в ОВО №205 і всі спостерігачі ВГО КВУ були зареєстровані як офіційні спостерігачі в окружній виборчій комісії. Жодного іншого офіційного посвідчення КВУ не надавалось.

Народний депутат, екс-голова КВУ Олександр Черненко прибув на дільницю №940993 Чернігова та засвідчив, що його підписи на посвідченнях фіктивних журналістів підробні. 

Згодом Комітет виборців України заявив про присутність на виборчих дільницях округу №205 у Чернігові близько 40 осіб із фальшивими посвідченнями журналістів. Про це під час прес-конференції у дискусійному клубі «Експертна думка» розповів керівник організації Олексій Кошель. 

За його словами, представники КВУ затримали дві групи псевдожурналістів, які зареєструвалися від видання «Точка зору». Відповідне звернення щодо цього представники КВУ подали до правоохоронних органів. Також двоє людей перебувають у міліцейському відділку.

Як зазначив пан Кошель, він особисто затримав чоловіка із посвідченням №39, тому є підстави вважати, що на виборчих дільницях округу №205 перебувають понад 40 таких «журналістів», що є, на його думку, серйозною мережею. Керівник КВУ вбачає загрозу перебування на дільницях сторонніх осіб під час підрахунку голосів і транспортування бюлетенів. Адже навіть незначна кількість людей можуть пошкодити документацію, чи вчинити інші дії, щоб результати виборів на дільниці визнати недійсними.

"Телекритика"

Liked the article?
Help us be even more cool!