ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кореспондента польської газети засудили до трьох років ув'язнення

05.07.2011, 06:48

Кореспондент польської газети Анджей Почобут засуджений судом Ленінського району міста Гродно до трьох років в’язниці за образу білоруського президента Олександра Лукашенка.

 

Суд постановив відстрочити виконання вироку на два роки, тому після оголошення вироку кореспондент «Газети Виборчої» був звільнений з-під варти в залі суду, повідомляє УНН.

Судове засідання проходило в закритому режимі. Повідомляється, що журналіст не визнав своєї провини.

Нагадаємо, журналіст був заарештований в квітні в місті Гродно на заході Білорусії. За відомостями колег Почобута і правозахисних, йому були пред’явлені звинувачення в образі президента і наклепі на Лукашенка. Повідомлялося також, що увага місцевої прокуратури залучили публікації Почобута в польської «Газети Виборчої» та особистому блозі.

А.Почобут є громадянином Білорусії і співпрацює з польським виданням, але не акредитований в МЗС Білорусії в якості кореспондента закордонного ЗМІ.

Білоруське зовнішньополітичне відомство позбавило Анджея Почобута акредитації в 2009 році і з тих пір відмовляло в її поновлення. Робота іноземного кореспондента без акредитації, згідно білоруськими законами, карається штрафом.

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!