ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет захисту журналістів закликає Україну звільнити арештованого узбецького журналіста

28.09.2017, 12:19
Фото - Фейсбук Нарзулло Охунжонов

Міжнародна організація “Комітет захисту журналістів” (CPJ) закликає український уряд звільнити арештованого у Києві узбецького журналіста Нарзулло Охунжонова, дозволити йому залишатись в Україні та відхилити будь-які прохання про його екстрадицію. Про це інформує “Українська правда” з посиланням на повідомлення організації.

Як розповів Комітету захисту журналістів адвокат медійника Олексій Фьодоров, 27 вересня суд у Києві взяв під варту на 40 днів Нарзулла Охунжонова.

“Київський суд сьогодні (27 вересня – ред.) затвердив 40-денний строк тримання під вартою Охунжонова, який перебуває у вигнанні з 2013 року”, - розповів Фьодоров. Відомо, що журналіст перебуває в Україні з дружиною та п'ятьма дітьми.

“Ми закликаємо український уряд звільнити Нарзулло Охунжонова, дозволити йому залишатись в Україні та відхилити будь-які прохання про його екстрадицію”, - заявила координаторка CPJ по Європі та Центральній Азії Ніна Огніанова.

"Охунжонов піддається серйозному ризику бути засудженим за роботу в Узбекистані, де журналістів переслідують за статті з критикою у бік влади", - додала вона.

За інформацією Комітету із захисту журналістів, Охунжонов у своїх матеріалах критикує “авторитарну владу Узбекистану”, його статті публікуються в різних інтернет-виданнях, включаючи BBC.

Як повідомила Комітету із захисту журналістів виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк, українська влада затримала Охунжонова за міжнародним ордером на арешт 20 вересня, коли він з сім'єю прибув до України з Туреччини, шукаючи політичного притулку.

Вона розповіла, що журналіста затримали, оскільки він був у списку Інтерполу. Узбекистан подав міжнародний ордер на Охунжонова за звинуваченням у шахрайстві.

Водночас адвокат арештованого каже, що той втік з Узбекистану, аби уникнути політичних переслідувань за свої статті.

Захисник вже подав апеляцію на арешт.

Як повідомляв ІМІ, Солом’янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту на 40 діб узбецькому журналістові Нарзулло Охунжонову, який 20 вересня попросив політичного притулку в Україні.

20 вересня в аеропорту “Київ” (колишня назва “Жуляни”) був затриманий громадянин Узбекистану, журналіст Нарзулло Охунжонов разом із дружиною та п’ятьма неповнолітніми дітьми.

Liked the article?
Help us be even more cool!