ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет з питань розвідки при Зеленському закликає українців та союзників до єдності в гібридній війні РФ

Комітет з питань розвідки при Президентові України закликає українське суспільство, міжнародних партнерів та союзників посилити спільний опір та безпекові заходи, особливо в інформаційному просторі, задля ефективної протидії глобальним загрозам та викликам нової світової гібридної війни, яку веде Росія та її союзники. 

Про це йдеться в заяві зазначеного комітету, яку оприлюднили 27 лютого Головне управління розвідки Міноборони України та Служба безпеки України.

У заяві йдеться, що Росія реалізує план спланованих диверсійних дій, інформаційних спецоперацій та відвертих провокацій як в Україні, так і в усьому світі. Все це проводиться, наголошує комітет, в умовах свідомого відвернення світової суспільної уваги від російсько-української війни.

Основні напрями та цілі РФ – зрив української мобілізації, поширення дезінформації про нездатність України здобути перемогу, створення та поширення фейків про “втому від України” серед українських партнерів і союзників у світі. Глобальна міжнародна ціль росіян – зменшити підтримку України з боку проукраїнської коаліції у світі, зазначає комітет.

Водночас, ідеться в заяві, мета росіян усередині України – деморалізувати українців, посіяти паніку серед населення, вбити клин між військовослужбовцями та цивільними, розсварити всіх з усіма, зокрема представників політичного керівництва країни, громадянського суспільства.

Комітет нагадав про російську спецоперацію “Майдан – 3”, яка, за його даними, досягне своєї кульмінації в березні-травні 2024 року. 

“Протягом найближчих тижнів ворог кине максимум зусиль на розповсюдження деструктивних для світової безпеки наративів і спроб розпалювання конфліктів – як усередині України, так і в інших точках світу, де є дієва підтримка України”, – йдеться в заяві.

Зокрема, зазначає комітет, російські спецслужби ставитимуть під сумнів легітимність ухвалених в Україні після 20 травня 2024 року владних рішень, поширюватимуть панічні настрої, зневіру, штучно протиставлятимуть цивільних та військових, намагатимуться посварити Україну із союзниками, поширити в суспільстві “теорії змови”. 

“Це відбувається на фоні публічних заяв РФ про створення нових типів надзброї, яка, на думку росіян, мала б забезпечити технічну перевагу РФ над Заходом на найближче десятиріччя. Звідси випливає, що спротив цілям РФ в Україні є небезпечним для світу, а тому РФ буде підштовхувати інші країни до прямого діалогу щодо України без нашої участі”, – йдеться в заяві.

Водночас росіяни, зазначає комітет, через власних агентів впливу в Україні та в усьому світі робитимуть ставку на організацію різноманітних протестних акцій, свідомо дискредитуватимуть процес обміну військовополонених.

“За задумом ворога, на першу половину червня ситуацію в нашій державі вдасться розхитати і тоді, скориставшись цим, Україні буде завдано військову поразку на сході, в цьому і є ключова ідея їх операції. З огляду на вищевказані обставини звертаємося до українського суспільства, до наших міжнародних партнерів та союзників із закликом посилити спільний опір та всеохоплюючі безпекові заходи, особливо в інформаційному просторі, задля ефективної протидії глобальним загрозам та викликам нової світової гібридної війни. Війни, яку проти всього цивілізованого світу сьогодні веде Російська Федерація та її злочинні союзники. Нашому суспільству потрібна єдність”, – йдеться в заяві. 

Що таке Комітет з питань розвідки при Президентові України

Комітет з питань розвідки при Президентові України створив своїм указом глава держави Володимир Зеленський №230/220 від 17 червня 2020 року.

Комітет створено “з метою вдосконалення системи забезпечення керівництва, координації та контролю за діяльністю розвідувальних органів України”.

З липня 2022 року Комітет з питань розвідки при Президентові України очолює начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов.

Основним завданням зазначеного комітету є підготовка пропозицій для Президента України щодо здійснення керівництва, координації і контролю за діяльністю розвідувальних органів України.

Liked the article?
Help us be even more cool!