ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова відхилив проект щодо забезпечення безперешкодної діяльності ЗМІ під час виборів

16.11.2017, 14:00

Члени Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики відхилили внесений народним депутатом Вадимом Рабіновичем проект Закону №7048 “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період з виборів Президента України, народних депутатів України, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”. Таке рішення комітет ухвали на черговому засіданні 15 листопада, повідомляє "Детектор медіа".

Метою законопроекту є усунення перешкод у висвітленні зазначених виборчих кампаній та на запобігання можливим зловживанням з боку власників засобів масової інформації. З цією метою до законів України “Про інформацію”, “Про телебачення та радіомовлення”, “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”, “Про вибори Президента України”, “Про вибори народних депутатів України”, “Про місцеві вибори” пропонується внести зміни щодо запровадження на час виборів переходу права управління засобами масової інформації до їх трудових колективів. Цю вимогу пропонується не поширювати на ЗМІ, єдиним засновником (власником) яких є партії – суб’єкти виборчого процесу.

Також законопроектом пропонується встановити, що порядок такого переходу та здійснення такого управління визначаються Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення.

Більшістю голосів (заступник голови Комітету, член фракції “Самопоміч” Олександр Опанасенко утримався) цей законопроект вирішено відхилити.

Нагадаємо, за думкою експертів, розділи Виборчого кодексу щодо ЗМІ та агітації варто переглянути.

Liked the article?
Help us be even more cool!