ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова підтримав проект щодо протидії пропаганді держави-агресора

12.12.2017, 11:33

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти в першому читанні за основу законопроект №7299 “Про телебачення і радіомовлення” щодо інформаційної безпеки та протидії пропаганді держави-агресора”. Таке рішення було ухвалено 6 грудня на черговому засіданні Комітету, повідомляє “Детектор медіа”.

Автори проекту – народні депутати Вікторія Сюмар, Олена Кондратюк та Ольга Червакова. Проектом пропонується, зокрема, надати Міністерству інформаційної політики України право замовляти виробництво передач, метою яких є розвінчування ворожих міфів.

Також пропонується розширити повноваження керівництва Національної суспільної телерадіокомпанії України, пов’язані з трансляцією передач про заходи на території країни-агресора. Зокрема, до ст. 9 Закону “Про телебачення і радіомовлення” додається п. 9 “Національна суспільна телерадіокомпанія України має право не здійснювати трансляцію заходу, у тому числі спортивного або розважального, проведення якого відбувається на території держави-агресора та/або держави-окупанта, якщо така трансляція може містити елементи пропаганди та нести загрозу інформаційній безпеці України і щодо чого прийняте відповідне рішення Правління ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України”.

Нагадаємо, Національна суспільна телерадіокомпанія України повідомляла, що може відмовитися від показу Чемпіонату Світу з футболу, який проходитиме на території Росії у 2018 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!