ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комісія в РФ відхилила клопотання матері Сенцова про його помилування

15.08.2018, 16:00

До комісії з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО) надійшли два клопотання про помилування засудженого за тероризм режисера Олега Сенцова, але вони не були прийняті до розгляду. Про це повідомили в прес-службі губернатора округу, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на російський Інтерфакс.

“Підтверджуємо, що в комісію з питань помилування надійшли два клопотання, але обидва – не від Олега Сенцова. Прохання про помилування має бути написано особисто Сенцовим, тому прохання не прийняті”, – сказали в прес-службі.

Там пояснили, що клопотання від матері Сенцова й архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента спочатку були написані на ім'я президента Росії. З адміністрації президента вони були спрямовані в комісію з питань помилування в ЯНАО.

Як повідомляв ІМІ, Управління із забезпечення конституційних прав громадян при адміністрації президента РФ повідомило матері Олега Сенцова, що для початку процедури помилування він має самостійно звернутися до президента Росії Володимира Путіна з відповідним проханням.

14 серпня Олег Сенцов, який голодує 93-й день, під час зустрічі з російською правозахисницею Зоєю Свєтовою назвав свій стан “передкритичним”.

8 серпня сестра Сенцова Наталя Каплан повідомила, що стан Олега погіршується. У листі до сестри Сенцов написав, що “кінець близький”.

7 серпня адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що стан засудженого в Росії українського режисера погіршується, але він відмовляється від госпіталізації.

9 серпня Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросилаомбудсмена РФ Тетяну Москалькову, щоб вона організувала переведення політв’язня Олега Сенцова в московський інститут або в лікарню, в якій є спеціалісти з ендогенного харчування.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Росія так і не пустила українського омбудсмена Людмилу Денісову, яка перебувала в РФ, до українських політв’язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!