ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колеги Сущенка організовують акцію-перформанс на його підтримку

28.09.2017, 11:01
Фото - Укрінформ

29 вересня в Києві у приміщенні Укрінформу відбудеться акція з нагоди річниці незаконного ув’язнення Романа Сущенка в Росії. Колеги Романа у футболках з його портретом запустять повітряні кульки, що символізують 365 днів журналіста за ґратами.

Про це повідомляється на сайті агентства.

Акція розпочнеться о 12:00.

Зарубіжні та регіональні власні кореспонденти Укрінформу підтримають Романа своїм флешмобом, сфотографувавшись у бібліотеках різних міст України та світу з мініплакатом #FreeSushchenko.

“День арешту Сущенка співпадає із Всеукраїнським днем бібліотек. Для Сущенка читання книг стало чи не єдиним інструментом для того, щоб витримати нелегке випробування. За рік за ґратами він прочитав половину бібліотеки СІЗО “Лефортово”. Наразі й сам почав писати книгу про те, як вижити у російській в’язниці”, - повідомляє агентство.

У рамках акції у “Вікнах Укрінформу” відкрилася присвячена українському журналісту фотовиставка “Рік за гратами”.

Укрінформ також закликає всіх небайдужих до долі українських політв’язнів підтримати Романа Сущенка, зробивши своє фото із написом #FreeSushchenko і розмістивши його 29-30 вересня у соцмережах.

Як повідомляв ІМІ, 25 вересня Московський міський суд продовжив арешт незаконно утримуваному в Москві журналісту Укрінформу Роману Сущенку на два місяці – до 30 листопада.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Liked the article?
Help us be even more cool!