ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колаборант Балицький запустив фейк про злам сайту Запорізької облради

Окупаційний голова тимчасово захопленої території Запорізької області Євген Балицький поширив фейк, що російські хакери зламали сайт Запорізької обласної ради й розмістили на ньому вітання з перемогою на псевдовиборах російського правителя Володимира Путіна. 

Так, Балицький у своєму телеграм-каналі 18 березня написав: “Наші хакери зламали ресурси Запорізької облради, тимчасово окупованої київським режимом, поздоровили земляків з перемогою Володимира Володимировича Путіна на виборах президента Росії і побажали майбутнього разом з Росією”. На підтвердження він виклав скриншоти повідомлення з іншого сайту.

Як зазначає регіональна представниця Інституту масової інформації, у дописі він розмістив скриншот не сайту Запорізької обласної ради, а Департаменту соціального захисту Запорізької обласної військової адміністрації. 

На ньому в рубриці “Новини” зображені два скріни повідомлення “з поздоровленням”. Втім, на оригінальній сторінці сайту замість цього повідомлення розміщено новину “Послуги для ветеранів на Гіді”, яка також датована 18 березня.

Скриншот допису, який виклав Євген Балицький

У пресслужбі Запорізької ОВА представниці ІМІ спростували інформацію про злам, підтвердивши, що ця інформація є фейком.

Нагадаємо, 17 березня 2024 року завершилися псевдовибори президента Росії, які незаконно проводилися на ТОТ, зокрема Запорізької області. Окупаційна влада повідомила, що за Путіна проголосували понад 92% людей, які живуть на окупованій території Запорізької області. Україна та понад 55 країн ООН ще 15 березня засудили спроби Росії організувати вибори на окупованій українській території, заявивши, що вони недійсні.

У 2023 році Комунарський районний суд міста Запоріжжя засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною обіймати посади в органах влади окупаційного голову підконтрольної росіянам частини Запорізької області Євгена Балицького. Колишнього депутата обласної ради обвинувачували за двома статтями – колабораційна діяльність та злочини проти основ національної безпеки України.

Liked the article?
Help us be even more cool!