ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КНМП вимагає від Януковича припинити тиск на журналістів

30.06.2011, 00:43

Київська незалежна медіа-профспілка висловлює глибоке занепокоєння фактом спроби донецької міліції отримати несанкціонований судом та таємний від журналістів доступ до інформації, яка надходить та зберігається на серверах громадсько-політичного інтернет-видання «ОстроВ» (www.ostro.org).

Факт такої спроби підтверджується, крім заяви журналістів «ОстроВа», відповіддю провайдера сайта на письмовий журналістський запит члена профспілки Сергія Гармаша (Петешова). Зокрема, фірма «Дабл-Ю Нет Україна» заявила що, «підтверджує отримання листа від ГУМВС України в Донецькій області від 09.06.2011 року у зв’язку з розслідуванням кримінальної справи, що знаходиться у впровадженні слідчого підрозділу».
Згідно із законодавством України, особа проти якої порушенот кримінальну справу, має бути повідомлена про це. Ніхто з журналістів «ОстроВа» не отримував такого попередження.Сайт «ОстроВ» є продуктом їхньої виключно журналістської діяльності, тож КНМП розцінює дії міліції, як спробу перешкоджання професійній діяльності журналістів, прояв тенденції на згортання свободи слова в Україні.
"КНМП вимагає від Президента України Віктора Януковича припинити тиск на журналістів, відомих своїм об’єктивним ставленням до влади, через правоохоронні органи. Не довіряючи правоохоронним органам України, у випадку бездіяльності влади стосовно переслідування журналістів, КНМП залишає за собою право привернути увагу міжнародної громадськості до даного та інших фактів утиску свободи слова і прав журналістів України. Також ми залишаємо за собою право звертатись до міжнародних судових організацій для захисту законних прав і свобод членів нашої профспілки та інших журналістів України" - наголошує голова КНМП Юрій Луканов.
ІМІ за інф.прес-служби КНМП

 

Liked the article?
Help us be even more cool!