ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Клірику УПЦ МП, який розфарбував стелу "Херсон" у "триколор", повідомили про підозру

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру в колабораціонізмі та запереченні війни клірику УПЦ МП Назару Шкілю, який агітував за приєднання Херсонщини до РФ. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними спецслужби, під час окупації Херсона він одним з перших підтримав загарбників та пішов з ними на співпрацю як клірик місцевої громади УПЦ МП.

Назар Шкіль під час розфарбовування стели на в’їзді до окупованого Херсона в кольори російського прапора. Фото – kavun.city

“Згодом гауляйтер Сальдо погодив його “кандидатуру” на керівника місцевої окупаційної організації, яка діяла під виглядом “громадського об’єднання молоді”. Перебуваючи на цій “посаді”, фігурант зібрав “однодумців” для розфарбування стели на в’їзді в окупований Херсон у кольори російського прапора”, – повідомляє СБУ.

Про це він “прозвітував” під час прямих трансляцій в ефірах центральних телеканалів країни-агресора.

Крім того, зазначає СБУ, клірик агітував вірян підтримати псевдореферендум щодо “приєднання” регіону до складу Росії.

Під час звільнення Херсонщини фігурант разом з батьком – настоятелем місцевого храму УПЦ МП – втік до російського міста Ставрополь.

Йому повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 1 ст. 436-2 (заперечення збройної агресії РФ проти України);
  • ч. 1 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Також розв'язується питання щодо кваліфікації дій його батька, який так само причетний до інформаційно-підривної діяльності на користь РФ, зазначає спецслужба.

Як повідомляв ІМІ, Солом’янський районний суд Києва відправив під нічний домашній арешт на два місяці голову Запорізької та Мелітопольської єпархії УПЦ МП Луку (Андрія Коваленка) за підозрою в розпалюванні релігійної ворожнечі.

Liked the article?
Help us be even more cool!