ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кіровоградська облрада не підтримала правки до регламенту, що обмежували права громадян

10.11.2017, 13:11
Фото - zlatopil.com.ua

Депутати Кіровоградської обласної ради не підтримали проект рішення “Про внесення змін до Реґламенту Кіровоградської обласної ради”, яким для громадськості вводився попередній письмовий запис на сесійні засідання. Цей проект рішення не отримав 10 листопада підтримки депутатського корпусу. “За” проголосували лише 25 депутатів, повідомляє представник ІМІ у Кіровоградській області.

Перед розглядом цього питання до депутатів з пропозиціями щодо внесення змін до проекту рішення звертався співголова Коаліції громадських організацій Кіровоградської області “Рада експертів” Дмитро Сінченко, який озвучив напрацьовані активістами правки. Зокрема, з остаточного варіанту рішення пропонувалось повністю виключити пункт щодо обов'язкової письмової реєстрації громадян.

У підсумку, після досить жвавого обговорення, голова обласної ради запропонував проголосувати за взяття рішення “за основу”. Однак на це забракло голосів. Таким чином правки до регламенту прийняті так і не були.

Як повідомляв ІМІ, на сайті Кіровоградської обласної ради був опублікований проект рішення про внесення змін до регламенту роботи ради, яким для громадян вводився попередній письмовий запис на сесійні засідання.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний зазначив, що сесії рад проводяться гласно, і введення попереднього запису для громадськості на сесії облради може створити перепони для будь-кого потрапити на відкриті заходи.

Liked the article?
Help us be even more cool!