ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Катерина Сергацкова йде з посади головної редакторки "Заборони"

Фото – Ольга Іващенко, Дмитро Ларін
Фото – Ольга Іващенко, Дмитро Ларін

Журналістка Катерина Сергацкова йде з посади головної редакторки видання "Заборона". Про це вона повідомила на Facebook-сторінці.

Вона нагадала, що від самого початку створення "Заборони" у 2017 році вона була її керівницею.

"Мені вже давно пора рухатися далі, тим більше, що моя команда все може без мене. Кожен у редакції знає, як робити свою справу, це крутий робочий механізм, у якому центральне місце займає служіння своєму читачеві", – написала журналістка.

Своє рішення піти з посади вона пояснила тим, що виконала свою місію – "провела редакцію через найважчі часи початку вторгнення, викриття воєнних злочинів, блекаутів і масованих обстрілів".

Вона також повідомила, що головною редакторкою видання стає Даня Леховіцер.

"За цей рік з хвостиком він пройшов шлях від гіпервідповідального випускового редактора до мого заступника, якому можна довірити абсолютно все. Це людина з високими професійними стандартами, яка добре відчуває і знає місію "Заборони", дуже чітко знає потреби читачів, вміє будувати стратегії і має відповіді на багато складних запитань", – написала Сергацкова.

Щодо себе, вона зазначила, що не йде з журналістики – продовжуватиме займатися нею на міжнародному рівні. Також журналістка зазначила, що їздитиме на прифронтові території, писатиме репортажі.

"Крім того, як співвласниця я продовжуватиму слідкувати за розвитком своєї організації. Отже, stay tuned, а я буду вдячна за теплі слова і підтримку", – додала журналістка.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2023 року стало відомо, що видання “Заборона” за гроші фонду “Справедливість для журналістів” (JFJ), створеного росіянами Михайлом Ходорковським та Леонідом Невзліним, готує фільм про атаки російських військових на журналістів. Зараз Ходорковський та Невзлін є членами консультаційної ради фонду; до неї також входить засновник та видавець російської “Нової газети” Дмитро Муратов, а також Джеф Гедмін, член дослідницької ради Національного фонду підтримки демократії (NED), і двоє журналістів — Люк Гардінг (The Guardian) та Девід Саттер (Wall Street Journal).

Liked the article?
Help us be even more cool!