ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кандидат в депутати вимагає від львівського інтернет-видання 50 тис. гривень

12.10.2012, 05:21
Кандидат в депутати по 123 виборчому окрузі (Перемишлянський район, Львівська обл.) Тарас Батенко звернувся до Галицького районного суду м. Львова з позовом на інтернет-видання «Варіанти». Про це повідомляється на їхньому сайті.
 
Політик вимагає спростувати нібито неправдиву інформацію про його благодійність і сплатити йому 50 тис. гривень штрафу «як компенсацію за завдану моральну шкоду та витрати на оплату судового збору й інші витрати».
 
Мова йде про статтю «Благодійність державним коштом», опубліковану у «Варіантах» 16 серпня 2012 р. У ній журналіст розпоідає про діяльність Благодійного фонду Тараса Батенка, який купує «дорогі подарунки, ремонтує школи, лікарні та будує церкви». Автор статті ставить під сумнів опозиційність кандидата, а також стверджує, а також стверджує, що нібито благодійна діяльність кандидата насправді проводиться за державний кошт.
 
«Варіанти» сприймають цей крок як спробу тиску на видання, адже, за їх словами, у них є всі документи, які доводять правдивість фактів у статті.
 
Напередодні виборчої кампанії значно зросла кількість судових позовів до ЗМІ. Так "Барометр свободи слова" за вереснь, який проводить ІМІ, зафіксував 8 таких випадків і усі вони були пов'язані з виборами.
Liked the article?
Help us be even more cool!