ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Канал “Россия-1” видав старе відео "Азову" за запис обстрілу 9 травня 2017 року на Донбасі

05.07.2017, 12:50

Канал “Россия-1” розповів про обстріл села на Донбасі, що начебто стався 9 травня, і звинуватив у цьому полк “Азов”, що нібито стріляв у той день зі старих радянських гармат. Однак на підтвердження цього було використано відео зі стрільбою, що доступне у мережі ще з 2015 року. Першими це помітили журналісти російської служби BBC, повідомляє Радіо Свобода.

2 липня на сайті “Вести.ру”, що належить російському медіахолдингу ВДТРК, вийшов сюжет із назвою “Донбас розстрілюють під фашистські марші з радянських гармат”.

У сюжеті йдеться про обстріл контрольованого угрупованням “ДНР” села Безіменне, який, за твердженням “Вестей недели”, стався 9 травня і був найбільш жорстоким у цьому році.

“Цього року найжорстокіший обстріл витримало село Безіменне, це сталося 9 травня. Стріляв націоналістичний полк “Азов”, причому зі старої радянської гармати”, – каже кореспондент. І додає, що били по центру селища, де покладали квіти до пам'ятника воїнам, загиблим у Другій світовій війні. За його словами, для обстрілу використали стару радянську гармату.

Слова кореспондента супроводжуються відеозаписом, на якому видно, як кілька людей стріляють з гармати, а голос за кадром каже: “Ми стріляємо з гармати 43-го року по російських окупантах”. Далі у сюжеті є уривок інтерв'ю одного з бійців “Азову” з позивним Яр, який розповідає, що його товаришу по службі хотілося постріляти зі старої гармати і так сталось, що колись йому довелось стріляти саме з неї.

Автор матеріалу на сайті російської служби BBC звертає увагу на те, що на YouTube дійсно є цей ролик із розповіддю полку “Азов” про стару зброю і він підписаний як “Обстріл з 100 мм артилерії зондеркоманди “Азов” Безіменного 9 травня 2017 р.”. Однак це відео доступне у мережі ще з 2015 року на каналі AZOV media.

Liked the article?
Help us be even more cool!