ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісту, арештованому під час протестів на інавгурації Трампа, загрожує до 75 років в’язниці

09.06.2017, 10:43

Журналісту Аарону Канту, арештованому в день інавгурації президента США у Вашингтоні під час акції протесту, загрожує до 75 років позбавлення волі, повідомляє Media Sapiens з посиланням на Huff Post.

Його звинувачують у підбурюванні до заворушень. Журналіст був одним з 230 осіб, заарештованих в ході демонстрацій 20 січня. Шість інших журналістів, які були затримані того дня, отримали такі ж звинувачення, але згодом справи проти них були закриті.  

Аарон Канту співпрацював із виданнями The Guardian, Vice News та The Nation. Джулі Енн Грімм редакторка газети Santa Fe Reporter, з якою також працював Канту, прокоментувала, що її редакція підтримує журналіста та з нетерпінням чекає, коли він зможе продовжити свою роботу.

Раніше Комітет репортерів за свободу преси направив листа в.о. прокурора США Ченнінгу Філіпсу, який контролює цю справу. У своєму листі Комітет поставив під сумнів висунуті звинувачення, зауваживши, що “бути поруч з подією, яка заслуговує на висвітлення у пресі, не є злочином для будь-якої людини, в тому числі й для репортерів”.

Нагадаємо, у Вашингтоні 20 січня під час інавгурації новообраного президента США Дональда Трампа відбулися масові акції протесту, на які вийшли сотні тисяч осіб, аби висловити незгоду з політикою нового глави держави.

Фото - Spencer Platt via Getty Images

Liked the article?
Help us be even more cool!