ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка ТРК “Кіровоград” постраждала під час сутички правоохоронців та бійців батальйону "Донбас"

28.06.2017, 12:44

27 червня в селі Бережинка на Кіровоградщині під час сутички, що спалахнула між бійцями внутрішнього корпусу батальйону “Донбас”, за підтримки місцевих мешканців, та правоохоронцями постраждала заступниця головного редактора обласної телерадіокомпанії “Кіровоград” Марія Лебідь. Про це у коментарі координатору ІМІ у Кіровоградській області повідомила сама журналістка.

“До мене звернулись десь о 17:30 представники “Аграрної самооборони” та попросили, щоб я під'їхала до Кіровського суду, оскільки саме там відбулось засідання по справі “тітушок-рейдерів”, яких після затримання правоохоронцями суд просто відпустив. Коли я прибула на місце, з'явилась інформація, що якісь невідомі люди без опізнавальних знаків заїхали у Бережинку. Як потім з'ясувалось, це були правоохоронці - Нацгвардія та представники спецпідрозділу “КОРД”.

Оскільки ми доїхали до місця призначення вже під кінець активної фази протистояння, майже усіх бійців батальйону “Донбас” на той момент було “запаковано” в автобус правоохоронців. Однак місцеві мешканці намагались визволити “донбасівців”, що відстоювали їхні інтереси. Тоді нацгвардійці почали розпилювати сльозогінний газ, почались сутички з бережинчанами”, - розповіла журналістка.

Вона додала, неодноразово представлялась та інформувала, що є працівником ЗМІ, журналісткою. “Тим не менш мене у цій штовханині кинули додолу, потоптали, декілька разів вдарили по ногам. Це, однак, не так боляче, гірше було від сльозогінного газу. Добре хоч люди допомогли - витягли з гущі подій”, - розповіла Марія Лебідь.

За цим фактом до правоохоронців журналістка не зверталась. За її словами, події нівелюють довіру громади до представників правоохоронних органів. Тим не менш Марія Лебідь планує дочекатись завершення конфлікту у Бережинці та далі діяти залежно від обставин.

Liked the article?
Help us be even more cool!