ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти вимагають в Пшонки покарання "Грифону" та "Беркута"

11.07.2011, 03:50

Журналісти вимагають від генерального прокурора України Віктора Пшонки і міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів у Печерському районному суді міста Києва 6 і 7 липня. Збір підписів під відповідним зверненням журналісти провели сьогодні, 11 липня, у дворі Печерського суду, повідомляє liga.net.

 

У зверненні йдеться про те, що 6 липня бійці спецпідрозділу МВС «Беркут» увірвалися до приміщення суду і без жодних пояснень застосували фізичну силу до журналістів. Під час тисняви постраждали декілька камер.

 

Співробітники «Беркуту» супроводжували свої дії грубими висловлюваннями на адресу ЗМІ.

 

 7 липня співробітники судової міліції «Грифон» силою витіснили телеоператорів і журналістів із зали Печерського суду одразу після оголошення перерви.

 

 

 

«Ми вважаємо такі дії грубим порушенням законодавства України і цілеспрямованим перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів. Досі в Україні не було ще зафіксовано такого масового застосування насильства щодо журналістів», - наголошують журналісти.

 

 «У зв'язку із цим ми вимагаємо: невідкладно провести перевірку законності дій співробітників спецпідрозділів "Беркут" і "Грифон" у відповідності до статті 171 Кримінального кодексу України, статей 365 і 364 Кримінального кодексу України і закону про інформацію, порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, гарантувати дотримання законодавства і забезпечити недоторканність роботи журналістів з боку правоохоронних органів, публічно оприлюднити свою позицію з приводу перешкоджання професійній діяльності журналістів», - йдеться у зверненні.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!