ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст, який є у списку "акредитованих" у "ДНР", заявив про погрози

11.05.2016, 15:46

Український журналіст-фрілансер Роман Степанович заявив про погрози від невідомих, які почали надходити після оприлюднення сайтом “Миротворець” списку з даними журналістів, які отримали “акредитацію” “ДНР”. Про це він повідомив ІМІ.

За його словами, погроза надійшла на його електронну пошту, вказану у списку.

Він надіслав ІМІ скріншот погрози:

Як розповів Роман, зараз він знімає в основному для видання Vice. “Знімав на Донбасі як стрінгер для різних агентств типу NBC, DW, Reuters іноді працював як фіксер, наприклад, для Die Ziet, CCTV, Aftenposten і купи інших. Я сам родом з Донецька, але весь час працював на західні ЗМІ і ніколи не працював на російські федеральні медіа”, - розповів він.

Як повідомляв ІМІ, 7 травня на сайті Центру дослідження ознак злочину проти національної безпеки України “Миротворець”, де збирають дані про сепаратистів, оприлюднили отриманий завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів список із понад 4 тисяч особистих даних журналістів, які отримували так звану “акредитацію” в збройному угрупованні “ДНР”.

Це викликало обурення журналістської спільноти.

11 травня журналісти українських та закордонних ЗМІ, а також представники українських та міжнародних медіа-організацій вимагають від сайту “Миротворець” негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані журналістів, які отримали в самоназваних “ДНР/ЛНР” “акредитацію”.

Також заявники звертаються до української влади, правоохоронних органів України з вимогою порушити кримінальне провадження за фактом порушення Закону України про захист персональних даних, здійснення тиску та погроз журналістам, які зазначені у списку.

Liked the article?
Help us be even more cool!