ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст-розслідувач з Волині отримав підозрілі телефонні дзвінки

25.05.2017, 11:57

Журналіст ІА “Рівненське агентство журналістських розслідувань” Юрій Горбач отримав два дивні дзвінки кілька днів тому. Один з них був зі словами “Good bye”. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook і підтвердив це представниці ІМІ у Волинській області.

“Спочатку дзвінок із нібито київського номера (044) 592 14 53 тривалістю 11 секунд, із яких 8 секунд тиші, а потім слова жіночим голосом: “Good bye”. Коли передзвонюєш, то на проводі чути: “Невірно набраний номер”, що є досить цікаво. Через кілька годин дзвінок із російського номера +7 499 350 16 72, цього разу не підняв, бо не чув дзвінка”, - розповів Юрій  Горбач.

З його слів, у  мережі Інтернет є кілька згадок про такі дзвінки (http://zvonki.octo.net/number.aspx/6180110, http://kruzhok.diary.ru/p182569504.htm, http://zvonki.octo.net/number.aspx/4993501672) із різними версіями, але без остаточної відповіді, хто і для чого телефонує.

У коментарі ІМІ Юрій Горбач зазначив, що обидва дзвінки відбулися 22 травня з інтервалом у кілька годин.

“Більше схиляюся все ж до думки, що це просто якісь шахраї, бо вже неодноразово стикався із смс-повідомленнями і дзвінками від нібито працівників різних банків, які намагалися здобути персональну інформацію про банківські вклади. Тому схиляюся до думки, що ці дзвінки теж із цієї “парафії”. Сподіваюся, що це не пов'язано з журналістською діяльністю. Зараз намагаюся зрозуміти, з якою метою і як технічно можуть проводитися такі дзвінки, тоді можна було б сказати щось конкретніше”, - сказав він.

Поки що Юрій  Горбач не впевнений, чи наразі є сенс звертатися в поліцію.

“Фактично ніяких погроз, в мене нічого не вкрали, не ошукали, тож поліція скаже, що немає складу правопорушення, а тому відмовить у відкритті кримінального провадження. А без кримінального провадження вони нічого не зможуть зробити, бо, щоб щось з'ясувати, треба інформація від оператора мобільного зв'язку, дозвіл на доступ до якої може надати суд в рамках досудового розслідування. Якщо будуть якісь додаткові факти або дзвінки повторяться, тоді буду вирішувати, чи писати заяву”, - зазначив він.  

Як повідомляв ІМІ, журналіст  Юрій  Горбач у квітні цього року подав до суду на Волинську облраду, щоб дізнатися чи голова не прогулює роботу.

Liked the article?
Help us be even more cool!