ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Іванющенко виграв суд у журналіста Станіслава Речинського

12.07.2011, 05:26

11 липня Дарницький районний суд Києва визнав інформацію про злочинне минуле народного депутата Юрія Іванющенка (Партія регіонів) такою, що не відповідає дійсності, і зобов'язав журналіста Станіслава Речинського спростувати іформацію, що пан Іванющенко причетний до низки тяжких злочинів. Водночас Станіслав Речинський категорично незгодний з рішенням суду і заявив, що виконувати його не збирається. Про це пише «Коммерсантъ».

 

Приводом для судового розгляду стала стаття Станіслава Речинського «В окружении президента Украины главную роль играют олигархи с уголовным прошлым - Фирташ и Иванющенко», яка була опублікована на сайті ord-ua.com. У цьому матеріалі журналіст наводить копію довідки, яка нібито складена 16 листопада 2006 року начальником головного розвідувального управління генерального штабу Російської Федерації генералом Корабельниковим на ім'я президента РФ Володимира Путіна. В довідці зазначається, що в Росії спостерігається негативна тенденція - спеціалісти спецпризначення, які звільняються з військової служби, починають співпрацювати з кримінальними групами. «Особливу соціальну небезпеку представляють формування спеціалізованих бригад кілерів, які дислокуються на суміжній території з Російською Федерацією», - йдеться у довідці. Одним з керівників таких «бригад» був названий Юрій Іванющенко. «Згідно з оперативними даними, цією злочинною групою було здійснено понад 40 замовних убивств, які замовлялися безпосередньо через Іванющенка», - зазначається у документі.

 

Суд 11 липня визнав цю інформацію такою, що не відповідає дійсності, принижує честь і гідність пана Іванющенка. Крім цього, суд зобов'язав Станіслава Речинського протягом місяця спростувати оприлюднену ним інформацію і прибрати цей матеріал із сайту. Матеріальної компенсації Юрій Іванющенко не вимагав.

 

 

 

Одним з аргументів, який представили захисники депутата, стала відповідь заступника генерального прокурора Віктора Войцишена на депутатський запит Юрія Іванющенка. Пан Іванющенко просив провести перевірку наведених у статті фактів. ГПУ попросила генпрокуратуру РФ перевірити інформацію про довідку, копія якої була оприлюднена в матеріалі пана Речинського. Генпрокуратура РФ встановила, що зазначена довідка не відповідає формі документів, встановлених у збройних силах РФ, що такий документ у головному розвідувальному управлінні не складався і Володимиру Путіну не пред'являвся.

 

 

 

Засідання Дарницького райсуду 11 липня проходило за відсутності Станіслава Речинського, який дізнався про процес тільки від кореспондента «Коммерсанта». «Мене ніхто не попереджав про засідання», - сказав він і назвав це «класичним правосуддям по-єнакіївськи». «Я не буду нічого спростовувати і видаляти інформацію. Нехай люди Іванющенко доведуть, що я маю до цього сайту (ord-ua.com - ред.) хоч якийсь стосунок, я незалежний журналіст», - додав він.

 

Зазначимо, що пошук на сайті ord-ua.com не знаходить матеріалу «В окружении президента Украины главную роль играют олигархи с уголовным прошлым - Фирташ и Иванющенко».

 

Нагадаємо, також народний депутат України Юрій Іванющенко звернувся з позовом проти журналіста Станіслава Речинського, редактора сайту «Остров» Сергія Гармаша та власника сайту «Скунс-інфо» Костянтина Долгова з вимогою спростувати інформацію, оприлюднену чотири роки тому в статті Станіслава Речинського «Киллеры и барыги».

 

Раніше Юрій Іванющенко звернувся до прокуратури у зв'язку з появою у ЗМІ «фальшивого документу», який зачіпає його ім'я. Так пан Іванющенко прокоментував інформацію про те, що представники прокуратури запрошують на бесіди журналістів окремих інтернет-видань і фрілансерів з приводу передруку статті Станіслава Речинського «Кілери та бариги».

 

Водночас пан Іванющенко заявив про свої наміри судитися з «інформаційними нападниками».

 

Liked the article?
Help us be even more cool!