ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Івано-франківська журналістка отримала у соцмережі повідомлення з образами і погрозами

27.12.2017, 15:37
Фото - Лідія Бойко

Журналістка івано-франківського видання “Місто” Лідія Бойко 23 грудня отримала у Фейсбуці повідомлення з образами від невідомої жінки, яка також погрожує судом. Про це Лідія розповіла ІМІ.

Бойко не виключає, що жінка, яка їй писала, є дружиною героя однієї її публікації.

Як розповіла Бойко, повідомлення з образами і тим, що вона нажила ворогів, почали надходити після виходу 20 грудня на сайті видання її матеріалу “Адвоката колишнього міліціонера, через якого судять патрульного, затримали з наркотиками. ФОТО”.

У новині використовувалася офіційна інформація Івано-Франківської місцевої прокуратури про затримання при передачі наркотичних засобів та психотропних речовин адвоката своєму підзахисному, який перебував під вартою в установі виконання покарань. Водночас журналістка з посиланням на власні джерела написала, що затриманий прокуратурою є адвокатом екс-міліціонера Михайла Ільницького (який судиться з місцевим патрульним Леонідом Гончаруком, підозрюваним у перевищенні службових обов’язків).

“Я написала публікацію, використовуючи текст прокуратури і додавши абзац, що з власних джерел нам стало відомо, що це один із адвокатів пана екс-міліціонера. Особові дані не використовувала. Крім того, по центру поклала фото з суду цього ж таки міліціонера і патрульного, де на фото два адвокати. Фото з нашого архіву з водяним знаком. Відтак за декілька днів мені прийшло повідомлення від жінки з образами. Я не розуміла суті. Але на її сторінці побачила, що цей адвокат - її чоловік. Відтак пазли склалися. Вона ображала мене і казала, що я маю ворогів, буду мати більше і вона подає у суд, тай узагалі я матиму справу з її всією сім’єю”, - розповіла Лідія.

Журналістка планує 29 грудня написати у поліцію заяву за статтею 345-1 Кримінального кодексу України (“Погроза або насильство щодо журналіста”).

Liked the article?
Help us be even more cool!