ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ірина Земляна виїхала з Варшави через погрози після інциденту з послом РФ

16.05.2022, 17:57
fb -Ірина Земляна
fb -Ірина Земляна

Експертка ІМІ, активістка Ірина Земляна через погрози змушена була виїхати з Варшави після того, як посла РФ в Польщі Сергія Андрєєва облили штучною кров’ю на акції до 9 травня. Про це вона повідомила у себе на фейсбуці.

За її словами, у перші години після акції всі її дані, включно з номером паспорта, телефону, адресою в Україні, е-мейлом, всіма акаунтами в соцмережах, були викладені в російські телеграм-канали із закликом її “знищити”. Земляну внесли до російської бази “військових злочинців”.

“Що відбувається після того, як як я облила себе буряковим соком 9 травня у Варшаві. Росіяни виявилися дуже нєжними, і готові вбивати за те, що їх посол трохи заляпався польським борщем, бо близько біля мене стояв. Мені надходять тисячі повідомлень з погрозами. Такої масованої атаки я не бачила ніколи в своєму житті. … Повідомлення надходять з погрозами мене вбити, покалічити, згвалтувати ітд, а також купа образ. Абсолютно ВСІ мої месенджери завалені повідомленнями. На мій телефон раз в три хвилини звонить невідомий номер, на імейл приходить лист кожну хвилину, вся пошта завалена вщент (поки не розумію, як працювати), телефоном неможливо користуватися. В інстаграмі за пару годин підписалося 25 тис ботів ну і всяке таке”, - написала вона.

Крім того, Ірина Земляна повідомила, що разом зі своїм адвокатом через погрози звернулася до польської поліції. “Там вважають, що ситуація серйозна. Я була змушена під охороною покинути Варшаву, адже перебувати там небезпечно”, - зазначила вона.

Нагадаємо, 9 травня українські активісти у Варшаві завадили російському послу в Польщі Сергію Андрєєву покласти вінок на цвинтарі радянських воїнів: його облили штучною кров’ю. Польські урядовці і політики назвали дії посла Андрєєва, який намагався покласти вінок до монумента радянським солдатам, “провокативними”, а реакцію українців і українок на це - “зрозумілою”.

Liked the article?
Help us be even more cool!