ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Іран заморозив банківські рахунки 152 співробітників BBC

16.08.2017, 15:15
Фото - ВВС

Влада Ірану заморозила на території країни неліквідні активи 152 співробітників і екс-співробітників медіакорпорації ВВС. Відповідна копія судового рішення потрапила у розпорядження Перської служби ВВС, повідомляє ВВС.

Керівництво Всесвітньої служби BBC закликало владу Ірану скасувати рішення про замороження банківських рахунків співробітників корпорації.

Як пояснила голова Всесвітньої служби Франческа Ансворт, рішення іранської влади забороняє співробітникам BBC купувати і продавати нерухомість, автомобілі та інші товари.

BBC не отримувала ніяких попереджень і дізналася про замороження лише тоді, коли родич співробітника Перської служби спробував від свого імені продати нерухомість.

Іранська сторона не надавала пояснень щодо цього рішення.

“Ми з жалем зазначаємо, що це схоже на цілеспрямовану атаку на співробітників, колишніх співробітників і деяких позаштатних авторів Перської служби BBC”, - заявила Франческа Ансворт.

“Це жахливо, що хтось повинен переживати законодавчі або фінансові проблеми через свій зв'язок з BBC”, - зазначила вона.

Керівництво Перської служби назвало рішення іранського суду черговою спробою “змусити неупереджених журналістів замовчати”.

Керівник служби Амір Азімі заявив, що його колеги планують продовжувати повідомляти незалежні, неупереджені та перевірені новини тим, хто говорить перською мовою в усьому світі.

Мовлення Перської служби BBC офіційно заборонене в Ірані. В останні роки іранська влада погрожувала і залякувала її співробітників.

Попри заборону іранської влади, аудиторія Всесвітньої служби BBC в Ірані становить майже 13 мільйонів людей - це сьомий за величиною ринок для новинного підрозділу BBC.

Перська служба BBC здійснює теле- і радіомовлення, а також має новинний сайт.

Liked the article?
Help us be even more cool!