ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ звернувся до міжнародних організацій з закликом допомогти звільнити Шаройка

17.11.2017, 15:25
Фото - Фейсбук Павла Шаройка

Інститут масової інформації закликає Міністерство закордонних справ України, ЄС, ОБСЄ, Раду Європи та міжнародні правозахисні організації негайно вжити заходів задля звільнення затриманого спецслужбами Білорусі кореспондента “Українського радіо” Павла Шаройка.

“Затримання Шаройка у Мінську свідчить про те, що відтепер жоден український журналіст не може почуватися в безпеці, перебуваючи в Білорусі”, - заявила виконавча директорка ІМІ, представниця в Україні міжнародної правозахисної організації “Репортери без кордонів” Оксана Романюк.

Інститут масової інформації вбачає в цьому затриманні політичні ігри Росії, в які було залучено підконтрольну Кремлю Білорусь. Журналіста звинувачують у шпіонажі, що нагадує сценарій російських спецслужб, який був застосований до затриманого в Москві українського журналіста Романа Сущенка.

ІМІ закликає МЗС України та міжнародні організації активізувати всі свої зусилля в дипломатичній та публічній площині задля того, аби домогтися звільнення і повернення українського журналіста на територію України.

Про затримання Павла Шаройка стало відомо 17 листопада, проте насправді його затримали ще 25 жовтня. За даними ІМІ, напередодні затримання у його квартирі в Мінську було проведено обшук.

Як повідомляв ІМІ, 17 листопада голова ПАТ “НСТУ” Зураб Аласанія повідомив про затримання власкора “UA: Українське радіо” в Білорусі, громадянина України Павла Шаройка, якому висунуто обвинувачення у шпигунстві.

Міністерство закордонних справ Білорусі поки що не коментує інформацію про затримання в республіці власкора “UA: Українське радіо”, громадянина України Павла Шаройка.

Дружина Павла Шаройка повідомила, що журналіста затримали вдома у Мінську ще 25 жовтня. Напередодні затримання у його квартирі був обшук.

Заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що МЗС України наразі вживаються заходи щодо захисту прав Павла Шаройка.

Liked the article?
Help us be even more cool!