ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ закликає владу та правоохоронців оперативно розслідувати напад на “Четверту владу”

23.02.2018, 12:44

Громадська організація “Інститут масової інформації” закликає представників Ради з питань захисту професійної діяльності журналістів взяти під контроль ситуацію з розслідуванням підпалу офісу інформаційно-аналітичного порталу “Четверта влада” в місті Рівному та вжити зусиль, щоб сприяти оперативному встановленню і покаранню нападників. Про це йдеться в офіційному листі ІМІ на адресу Ради з питань захисту професійної діяльності журналістів.

“Громадська організація “Інститут масової інформації”, як учасник Ради з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова, закликає представників Адміністрації Президента України, Національної поліції України (зокрема, і Головного слідчого управління), ГПУ та інших членів Ради:

  1. Взяти під контроль ситуацію з розслідуванням даного випадку тиску на журналістів та медіа в місті Рівному та вжити зусиль, щоб сприяти оперативному встановленню і покаранню нападників.
  2. В рамках наступного планового засідання Ради запросити до участі представників Головного управління Національної поліції в Рівненській області та заслухати звіт щодо вказаної справи та результатів слідства”, - йдеться у листі.
 

Як повідомляв ІМІ, 22 лютого у Рівному невідомий чоловік підпалив офіс редакції інформаційно-аналітичного порталу “Четверта влада”.

Редакція видання пов’язує підпал виключно з журналістською діяльністю. Портал оприлюднює розслідування про незаконні будівництва, захоплення землі в рекреаційних зонах та корупцію.

За фактом підпалу офісу редакції “Четверта влада” рівненська поліція розпочала досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисного знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).

17 лютого було пограбовано хостинг-провайдер, на серверах якого було розміщено інформаційно-аналітичний портал “Четверта влада”. Це унеможливило роботу веб-сайту видання. Журналісти не виключають, що напад на провайдера може бути пов'язаний з діяльністю видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!