ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ вимагає негайно розслідувати і покарати правоохоронців, які напали на журналістів

03.03.2018, 21:57

Інститут масової інформації вважає неприпустимою ситуацію з нападами на журналістів з боку співробітників поліції спецпризначення, яка склалася при розгоні наметового містечка у Києві під Верховною Радою 3 березня.

Зокрема, правоохоронці застосували проти Сергія Нужненка з Радіо Свобода та Влада Красинського з "Інсайдеру" газовий балончик та силою виштовхували з периметру.  Богдану Кутєпову з Громадського попри наявність жилету з написом “Преса” один з правоохоронців, що був без розпізнавальних знаків, наніс удар по нозі та перешкоджав здійснювати зйомку.  

Серйозні сумніви викликає рівень професіоналізму силовиків, які були задіяні в цих інцидентах і бачили, що перед ними люди з камерами і журналістськими посвідченнями.

ІМІ вимагає від правоохоронних органів негайно розслідувати і притягнути до відповідальності всіх винних осіб. Нагадаємо, що жоден співробітник правоохоронних органів, який нападав на журналістів минулого року (ІМІ зафіксував 6 таких випадків), так і не поніс покарання.  

Також ІМІ звертається до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою змінити систему ідентифікації спецпризначенців, які працюють на масових заходах. Станом на зараз ідентифікаційні номери не є індивідуальними, вони нанесені на нижню потиличну частину шоломів, що ускладнює встановлення винних у правопорушеннях. Запровадження видимої індивідуальної ідентифікації допоможе уникнути таких інцидентів у майбутньому.

Ми будемо уважно стежити за перебігом розслідування та інформувати про нього міжнародну спільноту.

Також закликаємо колег-журналістів пам'ятати про засоби особистої безпеки і правила безпечного поводження на акціях протесту, з якими можна ознайомитися ТУТ.

Liked the article?
Help us be even more cool!