ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ представив рекомендації щодо забезпечення прав журналістів на комісії Київської облради

08.11.2017, 17:49

8 листопада постійна комісія з питань регламенту Київської обласної ради  (КОР) розглянула звернення ГО «Інститут масової інформації» щодо приведення регламенту ради у відповідність до чинного законодавства України в частині забезпечення відкритості роботи ради і прав журналістів.

Експерти ІМІ озвучили свої рекомендації, які стосуються діючого регламенту. Оскільки депутати зараз працюють над новим проектом регламенту Київської обласної ради, представникам ІМІ було запропоновано проаналізувати проект регламенту та надіслати свої зауваження.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний наголосив депутатам, що процедура акредитації журналістів є виключно механізмом співпраці ради і медіа й у жодному разі не може використовувати з метою обмеження доступу журналістів на засідання ради, її постійних комісій.

Проект рішення КОР “Про затвердження Регламенту Київської обласної ради VII скликання” буде винесено на пленарне засідання у грудні 2017р.

Нагадаємо, що 5 жовтня 2017 року в Києві ГО “Інститут масової інформації” презентував результати дослідження “Рада дружня до медіа: оцінка стану дотримання ЗУ “Про інформацію” у регламентах місцевих рад”.

У рамках проекту  експерти ІМІ проаналізували регламенти 47 обласних та міських рад на предмет забезпечення прав журналістів та дотримання вимог Закону України “Про інформацію”. Дослідження показало, що із 47 місцевих рад понад третина (17 рад) порушують вимоги чинного законодавства щодо забезпечення прав журналістів. Тому експерти ІМІ розробили рекомендації для усунення проблемних моментів із регламентів цих 17 рад. Представники ІМІ у регіонах проконтролюють втілення в життя запропонованих рекомендацій.

Дослідження “Рада дружня до медіа” реалізоване в рамках проекту ІМІ “Блогери України проти корупції” за підтримки Freedom House.

IMI

Liked the article?
Help us be even more cool!