ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ передав Президенту України перелік основних проблем у медіасфері

18.01.2018, 13:27
Фото - Фейсбук Yaroslav Yurchyshyn

Громадська організація “Інститут масової інформації” підготувала та передала Президенту України Петру Порошенку заяву з переліком основних проблем у медіасфері, вирішення яких потребує політичної волі. Заяву главі державі передала виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк 17 січня під час зустрічі Президента з представниками громадянського суспільства.  

Зокрема, ІМІ привернув увагу Президента до розслідування справ вбивств журналістів Павла Шеремета та В’ячеслава Веремія; до резонансних випадків нападів на журналістів, які вчинили правоохоронні органи; підтримки Суспільного мовлення; до проблеми безкарності за злочини щодо журналістів та необхідності прийняття і втілення медіареформ.

У відповідь Президент пообіцяв звернути особливу увагу і вжити все від нього можливе щодо покарання нападників на журналістів програми “Схеми”. Також Петро Порошенко пообіцяв підтримати медіареформи, зокрема ухвалення закону про аудіовізуальні послуги і внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України у частині реалізації принципу гласності та відкритості судового процесу.

Під час зустрічі представники громадянського суспільства обговорили теми антикорупції, скасування електронного декларування для антикорупційних активістів та інші.

“...Я піднімала два питання - боротьбу з безкарністю і підтримку медіареформ в Україні. Ми також передали від ІМІ список основних проблем у сфері медіа та порушень, які потребують уваги і вирішення... Зафіксую все ж публічно дві обіцянки Президента - підтримати законопроект про аудіовізуальні послуги і покарати нападників на “Схеми”, - написала на своїй сторінці у Фейсбук Оксана Романюк.

Liked the article?
Help us be even more cool!