ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ оновив свою методологію моніторингу свободи слова

11.01.2018, 14:46
Фото - ideas.darden.virginia.edu

Громадська організація “Інститут масової інформації” оновила свою Методологію моніторингу свободи слова “Барометр свободи слова” з метою уточнення деяких категорій та адаптації Методології до нових викликів в інформаційному просторі.

Зміни були внесені, зокрема, в загальну частину та деякі підкатегорії, а також додано нову підкатегорію (стеження).

Зокрема, було уточнено підкатегорії “убивства”, “перешкоджання законній журналістській діяльності”, “пошкодження майна і напади на офіси ЗМІ”, “погрози та залякування”, "побиття та напади" у зв’язку зі змінами в Кримінальному кодексі України, що стосувалися низки “журналістських” статей (171, 345-1, 347-1, 348-1). Це було зроблено з метою кращого співвідношення методології та законодавства.

Для оцінки неоднозначних випадків та прийняття остаточного рішення, за потреби, ІМІ буде формувати спеціальну раду експертів, яка буде складатися з професійних журналістів та юристів.

Крім того, методологію було доповнено підкатегорією “стеження за журналістами”, до якої віднесені випадки фізичного стеження за журналістами, їхніми житлами, офісами ЗМІ.

Повністю ознайомитися зі змінами до методології можна тут.

Нагадаємо, за даними щорічного дослідження ІМІ “Барометр свободи слова”, у 2017 році на неокупованій території України ІМІ зафіксував 276 випадків порушень свободи слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!