ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред "Ратуші" поскаржився прокуратурі на Садового

02.02.2018, 10:48
Фото - portal.lviv.ua

Головний редактор комунальної газети “Ратуша” Микола Савельєв 1 лютого подав до прокуратури Львівської області заяву про скоєння злочину керівником департаменту Львівської міськради “Адміністрація міського голови” Євгеном Бойком та міським головою Львова Андрієм Садовим, звинувативши їх в умисній невиплаті зарплати працівникам газети у січні 2018 року, повідомляє ZIK.

“До написання заяви призвело те, що Є. Бойко за вказівкою Садового не підписав план бюджетного фінансування газети “Ратуша”, посилаючись при цьому на ухвалу сесії міської ради від 25 січня 2018 року”, – пояснив виданню Савельєв.

У заяві до прокуратури головред зазначає, що впродовж січня 2018 року Євген Бойко “грубо порушує чинне законодавство, навмисне не підписуючи план використання бюджетних коштів на 2018 рік для львівського комунального підприємства газети “Ратуша”.

“Це вже призвело до невиплати авансу за січень 2018 року і відповідних несплат у бюджет, нарахувань на заробітну плату у терміни, передбачені чинним законодавством. Ці дії Євген Бойко скоює за вказівкою свого прямого керівника, міського голови Львова Андрія Садового, тому відповідальність за цю бездіяльність (поза всяким сумнівом) є солідарною. Такі дії з боку самого Садового ми вважаємо відвертим тиском на пресу, оскільки чиновник Садовий неодноразово висловлював свої критичні зауваження щодо наших публікацій і вже неодноразово робив дії, які перешкоджали роботі муніципальної газети “Ратуша” і призводять до систематичних та грубих порушень Кодексу законів про працю”, - йдеться у заяві Савельєва.

Він нагадав також, що 25 січня 2018 року депутати проголосували про перетворення КП “Редакція газети ЛМР “Ратуша” в ТзОВ. Проте, наголосив Савельєв, сесія не голосувала за жодне обмеження чи скорочення фінансових видатків на КП “Ратуша” на 2018 рік.

Також він додав, що редакція газети домагатиметься і скасування згаданої ухвали сесії в суді, оскільки роздержавлення комунальних та державних ЗМІ мало завершитися в грудні 2018 року.

У свою чергу, в.о. директора департаменту “Адміністрація міського голови” Євген Бойко повідомив, що всі працівники “Ратуші” отримуватимуть зарплату допоки триватиме перетворення у ТзОВ “Львівська газета “Ратуша”, відповідно до ухвали, прийнятої під час сесії Львівської міської ради 25 січня.

“Прошу не маніпулювати інформацією щодо виплати зарплати працівникам КП “Редакція газети Львівської міської ради “Ратуша”. Всі працівники газети отримуватимуть зарплату, відповідно до чинного законодавства, до закінчення роботи ліквідаційної комісії”, – сказав Бойко.

Як повідомляв ІМІ, 25 січня Львівська міська рада ухвалила рішення про перетворення газети “Ратуша”, яка є друкованим органом міськради, з комунального підприємства у товариство з обмеженою відповідальністю. Ухвала набирає чинності 1 березня. Головний редактор “Ратуші” Микола Савельєв наголосив, що ухвала є незаконною.

17 листопада 2017 року виконком Львівської міськради відмовився надавати кошти на підвищення зарплатні працівникам комунальної газети “Ратуша”. Своє рішення члени виконкому мотивували тим, що в газеті не вдалося провести аудит. За інформацією міськради, у 2017 році на комунальне підприємство “Редакція газети ЛМР “Ратуша” було виділено 1,435 млн грн.

22 грудня 2017 року виконавчий комітет Львівської міськради виділив 141,7 тис. грн на підвищення зарплати працівникам комунальної газети “Ратуша”. Виділенню коштів газеті передувала її аудиторська перевірка.

Зараз газета “Ратуша” проходить процес перетворення з комунального видання на комерційне. У березні 2016 року трудовий колектив “Ратуші”, засновником якої є Львівська міськрада, ухвалив рішення про роздержавлення. Після цього депутати ЛМР ухвалили рішення про вихід міськради зі складу співзасновників.

Liked the article?
Help us be even more cool!