ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред "Нового времени" заявив про погрози на адресу редакції від депутата Пашинського

13.04.2018, 15:26
Колаж - nv.ua

Головний редактор журналу “Новое время” Віталій Сич заявив про погрози на адресу редакції з боку фігурантів статті про корупційні схеми високопосадовців в оборонній сфері. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Фігурантами статті “Служили два товариші” (вийшла 5 квітня - ред.) стали голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони і екс-голова державного холдингу “Укроборонпром” Сергій Пашинський та заступник голови РНБО Олег Гладковський.

За словами Сича, у статті з посиланням на багато джерел, йшлося про те, що Пашинський і Гладковський є головними бенефеціарами схем як при держзамовленнях військово-промислового комплексу (ВПК), так і продажу за кордон продукції ВПК і купівлі за кордоном військової техніки.  

“Після цього ми отримали вимоги спростування і загрози судових позовів від декількох юросіб, які є фігурантами статті. Сам Сергій Пашинський також опублікував на сайті Цензор.нет великий матеріал з вимогою спростування нашої статті і загрозою судового розгляду”, – написав Сич.

Як зазначив головред, всі претензії Пашинського, викладені в його матеріалі, апелюють до другорядних аспектів матеріалу “Нового времени” і взагалі не стосуються основних питань у статті.

Крім того, написав Сич, до нього 12 квітня в офіс без попередження прийшли адвокати Пашинського з пропозицією про врегулювання.

“Вони в досить ввічливій формі і з усмішкою (поки не буду називати їхні імена) сказали, що люди хочуть “рвати” "Новое время", але є й інший варіант. Я уточнив, що значить “рвати” і чи мається на увазі фізична загроза? Вони відповіли, що, мовляв, розумійте, як хочете, люди там емоційні. Потім уточнили, що мають на увазі людей в Міноборони і оточенні Пашинського в парламенті”, – написав головред.

Також Сич повідомив, що “мирним варіантом врегулювання” виявилася публікація в журналі повного тексту вищезгаданої статті Пашинського, а також фото посадовця, яке “Новое время” має поставити на всю обкладинку. Також головреду дали особистий телефон Пашинського “з пропозицією зателефонувати йому і налагодити людський контакт”.

За словами Сича, “це найекзотичніший спосіб мирного врегулювання”, який йому пропонували за 21 рік журналістської діяльності.

“Мені ніхто не погрожував з часів Януковича. Та й навіть тоді так тупо ніхто не погрожував. Хлопці переплутали рік і країну. Це Україна, 2018. А чи не Конго або Ірак 90-х років. Я не хочу нікому дзвонити і не хочу, щоб мені дзвонили. Я в принципі не планував ніякої конфронтації, просто не люблю, коли без запрошення приходять в офіс, переривають редколегію і з погано прихованими погрозами дарують мені фотографії для публікації на обкладинці. У своїх претензіях фігуранти всі, як під копірку, заявили, що наш матеріал – це інформаційна диверсія проти України”, – написав головний редактор.

Сергій Пашинський на своїй сторінці у Facebook написав, що з повагою ставиться до професійної роботи журналістів і ніколи б не дозволив собі погрози. При цьому він зауважив, що проти нього в останні роки “неодноразово здійснювалися всілякі інформаційні провокації та медіа-атаки”.

"Але статтю в журналі “Новое время” я розцінюю не як атаку на мене. Це, швидше, атака на спроби нашої держави підвищити обороноздатність нашої армії. Як політик я маю право на таку позицію і готовий її обґрунтовано доводити як для журналістів “Нового времени”, так і для інших, і головне – для українців, які вже 4 роки живуть у стані війни”, – написав він.

За словами Пашинського, 13 квітня він направив офіційні запрошення на засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони представникам і головному редактору “Нового времени”, НАБУ, ГПУ та СБУ, а також будуть присутні представники Міністерства оборони, як замовника, і Укроборонпрому.

“І якщо Віталій Сич та автор статті справді зацікавлені в правді, а не дешевому піарі, то вони матимуть можливість поставити всі питання реальним фахівцям і отримати максимально вичерпні відповіді. Переконаний, що тема обороноздатності країни – це не тема для домислів і піару на стереотипах. Вона має висвітлюватися професійно і об’єктивно”, – написав він.

Також депутат зазначив, що якщо хтось погрожував Сичу, то він має звернутися з відповідною заявою до правоохоронних органів.

Як повідомляв ІМІ, 29 січня телеканал “1+1” заявив, що перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який відповідає за експорт озброєнь, має намір притягнути до відповідальності ведучого програми “Гроші” Олександра Дубинського, чиє журналістське розслідування прирівняв до державної зради. У розпорядженні телеканалу опинився нібито лист Гладковського до голови СБУ, в якому він просить притягнути Олександра Дубинського до кримінальної відповідальності. Приводом для звернення до СБУ стала серія публікацій “І рибку з’їсти і в РНБО сісти”, оприлюднених на сайті Дубинського dubinsky.pro, де висловлюються підозри щодо співпраці пана Гладковського з російськими спецслужбами.

СБУ відкрила кримінальне провадження щодо ведучого Олександра Дубінського за вимогою першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Liked the article?
Help us be even more cool!