ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова кіберполіції вважає доцільним часткову заборону анонімайзерів в Україні

22.08.2017, 12:35
Сергій Демедюк

Голова Департаменту кіберполіції України Сергій Демедюк вважає, що в умовах інформаційної війни в Україні доцільна часткова заборона анонімайзерів. Про це він сказав в інтерв’ю “Обозревателю”.

Як зазначив Демедюк, вони зараз вивчають питання можливої ​​заборони анонімайзерів в Україні.

“Виникає питання: чи доцільно забороняти все VPN? Але знаєте, я заздрю ​​тому, наскільки швидко розробили і провели законопроект про заборону анонімайзерів в Росії. У нас роками правильні, потрібні законопроекти не можуть прийняти”, - зазначив Демедюк.

На його думку, доцільна часткова заборона. “Я б виділив конкретні VPN-сервери, які можна використовувати. Їх потрібно проводити через якусь сертифікацію або перевірку. Є багато безпечних VPN-серверів, що не зберігають інформацію. Тому потрібно визначити, які компанії можуть працювати, а які - ні” , - зазначив голова Кіберполіції.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня 2017 року Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також до сервісів “Яндекса” і Mail.ru.

У липні депутати Державної думи Росії ухвалили в третьому, останньому читанні закони про регулювання роботи месенджерів і про заборону засобів обходу блокування сайтів. Закон про заборону засобів обходу блокувань передбачає блокування так званих анонімайзерів і VPN, які не обмежують доступ до сторінок з реєстру заборонених сайтів Роскомнагляду. Виявляти такі анонімайзери будуть ФСБ і поліція. Закон набере чинності з 1 листопада 2017 року.
Liked the article?
Help us be even more cool!