ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокуратура на основі даних ІМІ вимагає від регіонів заслухати журналістські справи

17.11.2017, 13:26
Фото - УНІАН

Генеральна прокуратура скерувала в регіональні прокуратури перелік порушень прав журналістів, скоєних стосовно журналістів в Україні у поточному році, з вимогою заслухати стан досудового розслідування у цих кримінальних провадженнях. Про це йдеться у відповіді заступника начальника Департаменту-начальника управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України О. Лукашенка на лист ІМІ щодо моніторингу порушень прав журналістів в Україні поточного року, який надійшов з Адміністрації Президента.

“За результатами розгляду (листа ІМІ - ред.) поданий перелік фактів (передається ІМІ в Адміністрацію Президента - ред.) скеровано в регіональні прокуратури з вимогою заслуховування стану досудового розслідування у них та в інших кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених стосовно журналістів та інших працівників засобів масової інформації у зв’язку з їхньою законною професійною діяльністю”, - йдеться у відповіді ГПУ.

Також ГПУ зобов’язала регіональні прокуратури забезпечити належне процесуальне керівництво у провадженнях зазначеної категорії, завершити слідства в них у найкоротші строки та забезпечити дієвий контроль за станом досудового розслідування.

Нагадаємо, ІМІ щомісячно надає членам Ради з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова, створеній при Адміністрації Президента, інформацію з приводу фактів правопорушень стосовно журналістів та інших представників засобів масової інформації, зібраних в рамках моніторингу свободи слова “Барометр свободи слова”.

Як повідомляв ІМІ, 19 жовтня представник Генеральної прокуратури Олександр Єгоров під час Міжнародної конференції “Протидія погрозам життю та безпеці журналістів. Ефективне розслідування злочинів проти свободи вираження поглядів” повідомив, що з початку 2017 року було розслідувано і передано до суду з обвинувальними актами 18 кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених стосовно працівників засобів масової інформації.

За 10 місяців ІМІ зафіксував 232 випадки порушень свободи слова та прав журналістів. Серед них — 74 випадки перешкоджання, 34 – обмеження доступу до інформації, 31 погроз, 24 побиття та 5 випадків цензури.

Liked the article?
Help us be even more cool!