ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Громадське радіо" подасть апеляцію на рішення суду за позовом Мураєва

22.03.2017, 12:16

“Громадське радіо” подасть апеляцію на рішення Голосіївського районного суду Києва від 17 березня за позовом депутата Верховної Ради та власника телеканалу NewsOne Євгена Мураєва до журналістки Ірини Ромалійської та ПГО “Громадське радіо”, ТРК “Громадське радіо” в частині визнання недостовірною та спростування інформації. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на радіо.

“Суд задовольнив вимоги до журналістки Ірини Ромалійської та ПГО “Громадське радіо”  в частині визнання недостовірною та спростування наступної інформації: “…Євген Мураєв… У 2014 році він літав до Держдуми Росії, його там назвали захисником “русского мира”, - прокоментувала юристка Катерина Нємахіна.

Журналістка Ромалійська пояснила, що дана інформація не є закритою, її давно озвучували в ефірі безліч офіційних ЗМІ. “Про факт візиту повідомляла інформагенція УНІАН. Укрінформ опублікував документ – список розсадки українських гостей на зустрічі з головою російської Думи, Наришкіним. Там фігурує і прізвище Мураєва. А ось виступ голови Комітету Держдуми по справах СНГ, євразійської інтеграції та зв’язкам з співвітчизниками, Леоніда Слуцького: там називають делегатів захисниками “русского мира”, - сказала вона.

ПГО “Громадське радіо” та “ТРК “Громадське радіо” суд зобов’язав забезпечити зачитування Ромалійською в прямому ефірі радіостанції тексту спростування.

Нагадаємо, 17 березня Голосіївський районний суд м. Києва виніс рішення у справі про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди за позовом Мураєва Є.В. Суд частково задовольнив позовні вимоги, зокрема до Ірини Ромалійської та ПГО “Громадське радіо”, ТРК “Громадське радіо” в частині визнання недостовірною та спростування інформації. Позовні вимоги до ГО “Громадське радіо” не були задоволені судом.

Раніше Євген Мураєв подав до суду на журналістку “Громадського радіо” Ірину Ромалійську з вимогою визнати інформацію, яку вона озвучила в радіоефірі про нього, недостовірною та наполягав на її спростуванні. Позов був направлений в суд після того, як Ірина Ромалійська в ефірі програми “Київ-Донбас” згадала про нібито візит Євгенія Мураєва до Росії в 2014 році в складі делегації народних депутатів. У питанні до свого співрозмовника Іллі Ківи журналістка поцікавилась, як ставиться гість студії до ситуації, коли власник телеканалу має “проросійську позицію”, оскільки під час візиту Мураєва, мовляв, назвали “прибічником “русского мира”.

Євген Мураєв повідомив, що не відвідував Росію в складі зазначеної журналісткою делегації.

Liked the article?
Help us be even more cool!