ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google видалив 300 додатків, які таємно використовували смартфони для DDoS-атак

29.08.2017, 16:00

Магазин додатків Google Play Store видалив 300 додатків, які таємно використовували Android-пристрої для забезпечення трафіку й підтримки широкомасштабних DDoS-атак. Про це повідомляє Media Sapiens з посиланням на The Verge.

Шкідливе програмне забезпечення маскувалося під додатки для створення рингтонів чи менеджери файлової системи. Весь час, поки вражені пристрої залишалися увімкненими, вони нишком використовувалися зловмисниками в DDoS-атаках. Експерти з кібербезпеки виявили цілу мережу таких додатків, яку назвали “WireX”.

Компанія Google повідомила, що вона зараз вилучає шкідливі програми із вражених пристроїв та з Google Play Store. За попередніми оцінками, “WireX” проник в близько 70 тисяч пристроїв у 100 країнах.

Нагадаємо, Україна за останній час постраждала від двох масових кібератак комп’ютерних вірусів WannaCry та Petya (NotPetya). За даними компанії Check Point Software Technologies, що спеціалізується на кібербезпеці, за травень три найбільш поширені віруси - Fireball, RoughTed та WannaCry - атакували 44% організацій на планеті. Аналітики компанії KnowBe4, яка спеціалізується на захисті від кібератак, оцінюють збиток від віруса-шифрувальника WannaCry в мільярд доларів.

Liked the article?
Help us be even more cool!