ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Геращенко: представники ОРДО заявили, що нічого не знають про Асєєва

06.07.2017, 11:29

Представники ОРДО не визнають затримання журналіста, блогера Станіслава Асєєва (Васіна) і заперечують, що володіють будь-якою офіційною інформацією про його долю.

Про це написала представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в Мінську Ірина Геращенко в своєму Facebook, повідомляючи про результати чергового засідання на переговорах у Мінську (Білорусь) Гуманітарної групи, де українську сторону також представляли Віктор Медведчук, експерти СБУ і обмудсмен Валерія Лутковська, повідомляє “Детектор медіа”.

За її словами, українська сторона знову не отримала інформації щодо долі 132 заручників, яких утримують на окупованих територіях, щодо конкретних людей і прізвищ попри всі запити і вимоги. Представники ОРДЛО лише заявили, що утримують в полоні 69 українців (в ОРДО - без прізвищ).

Запити щодо місця перебування блогера, журналіста Станіслава Асєєва (Васіна), який, за даними ЗМІ, перебуває у полоні бойовиків ОРДО, залишились без відповіді.

“Втретє, протягом останнього місяця, ми поставили на групі питання щодо долі Станіслава Асєєва (В. Медведчук також підкреслив, що направляв кілька запитів з вимогою негайно надати інформацію про його місцеутримання). Так ось, представники ОРДО сьогодні цинічно заявили, що в них немає ніякої офіційної інформації про Станіслава! Що вони не знають, чи затримували таку людину і де він”, - написала Ірина Геращенко.

Вона вважає, що координатори ОБСЄ в гуманітарній групі і ТКГ мають зробити публічну заяву щодо долі журналіста, його затримання і незаконного ув'язнення, вимагати від ОРДО інформації про Станіслава Асєєва і доступу міжнародних гуманітарних місій до нього.

“Представники ОРДЛО також знову наполягають на тому, щоб у списки на звільнення були включені ті, хто не має жодного відношення до конфлікту на Донбасі. Зокрема, “беркутівці”, що вбивали Героїв Небесної сотні на Майдані. Позиція всіх українських представників тут однозначна: мінська група - не лавочка по звільненню всіх вбивць і криміналітету, тому шантаж не пройде. Я виступила з наступною заявою: якщо ОРДЛО, контрольовані РФ, вимагають від України звільнення 63 злочинів, не пов'язаних з інспірованим конфліктом на Донбасі, то ми вимагаємо негайного звільнення всіх незаконно утримуваних кримських татар (а їх вже більше 30). Також ми вимагаємо негайного звільнення всіх політв'язнів в РФ, зокрема Сущенка, Сенцова, Кольченка, Карп'юка, Клиха, Панова, Виговського, інших наших хлопців. Негайного. На крики ОРДЛО, що політв'язні - кримські татари не мають відношення до Мінських угод, у нас одна відповідь: вбивці-беркутівці теж не мають жодного відношення до Мінських угод”, - заявила Ірина Геращенко.

Як повідомляв ІМІ, 6 червня екс-народний депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення в окупованому Донецьку журналіста Станіслава Васіна. За словами Фірсова, в угрупованні “ДНР” родичам Станіслава Васіна не дають інформації про його місце перебування.

Востаннє Станіслав виходив на зв'язок з мамою в обід 2 червня.

Поліція 8 червня відкрила провадження за фактом зникнення журналіста Станіслава Васіна.

11 червня Служба безпеки України підтвердила зникнення Васіна у Донецьку.

Під псевдонімом Станіслав Васін, якого захопили у полон бойовики “ДНР”, писав журналіст, публіцист та письменник Стас Асєєв.

Станіслав Васін дописував для проекту Радіо Свобода “Донбас. Реалії”, “Українського тижня”, “Української правди”, “Дзеркала тижня”.

12 червня Радіо Свобода закликало до звільнення блогера й автора Радіо Свобода Станіслава Васіна (Асєєва), який зник у Донецьку в червні.

14 червня міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” закликала до негайного звільнення Станіслава Асєєва.

16 червня Комітет захисту журналістів закликав до звільнення донецького блогера, автора Радіо Донбас.Реалії Станіслава Асєєва.

22 червня колишній народний депутат Єгор Фірсов повідомив, що Станіслав Васін (Асєєв) внесений до списків щодо обміну полоненими.

26 червня радник голови СБУ Юрій Тандіт підтвердив, що Станіслав Васін (Асєєв) включений в список українських заручників на обмін.

Liked the article?
Help us be even more cool!