ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Франція представить у березні законопроект про боротьбу з фейками

05.02.2018, 12:33
Фото - tvi.ua

У березні уряд Франції представить проект закону, який має на меті боротьбу з фейковими новинами, зокрема передбачатиме судову процедуру для блокування фейкових новин, нові вимоги до медіа-платформ, захист від ризику приватної цензури. Про це розповіла в інтерв’ю виданню Journal du dimanche ce dimanche міністр культури Франції Франсуаза Ніссен, повідомляє Укрінформ.

“Заходи, над якими ми будемо працювати віднині до березня, полягають у створенні закону про “довіру до інформації”, що дозволить нам діяти дуже швидко, коли фальшива новина стає вірусною, особливо в період виборів”, - сказав Ніссен.

За її словами, новий закон визначатиме нові обов'язки для різних медіа-платформ, яким “доведеться співпрацювати з державою та дотримуватися прозорості щодо спонсорованого контенту”.

“Буде запроваджено судову процедуру, яка дозволить швидко блокувати розповсюдження фальшивих новин, коли це буде очевидним”, - повідомила міністр.

Також новий закон “захистить від ризику приватної цензури, якщо ЗМІ діятимуть відповідно до власних правил”.

На запитання, чи обмежуватиме закон свободу преси, міністр відповіла, що навпаки, оскільки коли правдива інформація нівелюється фейковою, то вона не може вільно розповсюджуватися.

“Неправдиві новини є серйозною та неабиякою загрозою для демократії”, - наголосила Ніссен.

У разі порушення вимог нового законодавства щодо порушників будуть застосовуватися санкції. Які саме міністр не уточнила.

Як нагадує агентство, на початку року президент Франції Емануель Макрон повідомив, що має намір боротися з фейковими новинами на законодавчому рівні.

Як повідомляв ІМІ, 15 січня 2018 року голова фракції партії “Блок Петра Порошенка” Артур Герасимов закликав парламент підготувати та ухвалити законопроект про протидію розповсюдженню фейків.

Така пропозиція була пов’язана з інформацією, яку ЗМІ розповсюдили напередодні. Зокрема, медіа опублікували інформацію про так звані заяви Петра Порошенка до ФСБ Росії від 3 лютого 2007 року.

На одній зі сторінок опублікованих “документів” вказується, що нібито Порошенко хоче в’їхати в РФ, оскільки він “в інтересах Росії” залучає великі інвестиції, а в Санкт-Петербурзі проживають батьки дружини його старшого сина Олексія Порошенка.

14 січня прес-служба Адміністрації Президента України розповсюдила заяву для ЗМІ, у якій йдеться, що “оприлюднені так звані “документи” від імені Петра Порошенка є низькопробною підробкою та фейком, виготовленим і закинутим телекомпанії “Руставі-2” спецслужбою Росії”

Liked the article?
Help us be even more cool!