ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ФБР розслідує діяльність російського агентства новин Sputnik

12.09.2017, 12:50
Фото - rfi.fr

ФБР почало розслідування діяльності російського агентства новин Sputnik, щоб з’ясувати чи порушувала ця організація Закон про реєстрацію лобістів (FARA). Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на видання The Hill.

ФБР опитало колишнього кореспондента Sputnik News Ендрю Файнберґа і отримало копії його електронного листування та тисячі внутрішніх документів російської агентства новин, щоб визначити чи є Sputnik інструментом пропаганди Кремля, йдеться у статті.

“Вони хотіли знати, звідки находять мої вказівки і чи отримував я інструкції з Москви, їх цікавили приклади того, як мене спрямовували до цих чи інших питань”, - повідомив Фейнберґ пресі.

Також Файнберґ зазначав, що під час його роботи в Sputnik редактори часто описували завдання, говорячи “Москва хоче те чи те”.

Головний редактор Sputnik в США Міндіа Гавашелі відкинула всі звинувачення, зазначивши The Hill: “Будь-які заяви, що ми не є новинною організацією, є несправедливими”.

Ще одне російське новинне агентство, що працює в США, - RT - викликає підозри в тому, що воно діє як інструмент пропаганди Кремля. Таким чином, RT мусить зареєструватись в якості лобіста Росії в рамках FARA, зазначається в звіті “Агент впливу. Чи мусить російське RT реєструватись в якості іноземного агента?”, підготованого американським аналітичним центром Atlantic Council.

З огляду на посилення загрози гібридної війни та пропаганди, конгресмени зареєстрували законопроект, який розширить повноваження Міністерства юстиції США в доведенні необхідності реєстрації таких установ в якості агентів. Про це оголосив один з авторів відповідного законопроекту конгресмен Дейвід Сисиліні під час круглого столу присвяченого цій темі в Atlantic Council.

Liked the article?
Help us be even more cool!