ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook закрив групу, яка займалася політичною агітацією в Техасі

18.09.2017, 13:16

Facebook закрила співтовариство, яке займалося політичною агітацією в Техасі (США). В інтернет-компанії вважають, що Росія може мати відношення до дестабілізації політики США. Про це повідомив представник соцмережі, інформує DW з посиланням на “Business Insider”.

Група “Серце Техасу” (Heart of Texas) в соцмережі Facebook пропонувала “націоналістичному руху Техасу” підтримати в штаті мітинги за вихід Техасу зі складу США в листопаді 2016 року, про що заявив лідер руху Деніел Міллер. Група могла управлятися з Росії, розповів представник компанії Facebook.

Пропозиція взяти участь у демонстраціях проти Хілларі Клінтон і акціях протесту проти мігрантів надійшла керівнику сепаратистського руху в Техасі від адміністратора Facebook-спільноти “Серце Техасу”. Міллер відмовився від мітингів на підтримку Texit (кампанії за відділення Техасу). Пропозиція підтримати мітинги надійшла в листопаді 2016, у розпал президентської гонки Хілларі Клінтон і Дональда Трампа. Плановані демонстрації могли серйозно дестабілізувати політичну ситуацію в США і вплинути на результат президентських виборів, вважає керівник організації.

У рамках боротьби з незаконною політичною агітацією, Facebook закрила підозрілу групу, “можливо керовану з Росії”. Видання також вказало на низку спостережень, за якими група могла бути пов'язана з Росією: у співтоваристві не була вказана контактна інформація та була відсутня реклама, типова для великих пабліків у соціальних мережах - група налічувала понад 225 тисяч користувачів. У публікаціях також допускалися безглузді помилки, які підтверджують, що автор не володіє англійською мовою на хорошому рівні.

За словами Міллера, вперше адміністратор спільноти “Серце Техасу” зв'язався з ним через месенджер кілька років тому, коли співтовариство тільки з'явилося. Спочатку в групі публікувалися патріотичні картинки і меми в стилі “гордість Техасу”, але пізніше сторінка придбала яскраво виражений політичний характер.

Росію вже і раніше підозрювали в створенні та управлінні помилковими профілями в соціальних мережах. Минулого тижня в Facebook були видалені близько 500 фейковий сторінок, які поширювали політичну рекламу в США. Акаунти були пов'язані один з одним і, імовірно, керувалися з Росії. За словами глави служби безпеки компанії Алекса Стамос, у період з липня 2015 року по травень 2017 року боти закупили і запустили 3000 політичних рекламних оголошень у Facebook на суму 100 тисяч доларів. Кремль заперечує свою причетність до придбання платної політичної реклами в США.

Liked the article?
Help us be even more cool!