ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook дозволить очистити історію

02.05.2018, 11:18
Фото -apnews.com

Засновник соцмережі Facebook Марк Цукерберг 1 травня пообіцяв, що користувачі мережі отримають незабаром змогу “очистити історію” користування Facebook. Про це йдеться в офіційній заяві Facebook, повідомляє DW.

Цукерберг порівняв нову опцію з очищенням файлів cookies у браузері на персональному комп'ютері.

За словами Цукерберга, це може погіршити якість використання браузера. Він планує обговорити нововведення на щорічній конференції F8, яка починається 1 травня, а сам новий інструмент стане доступним за кілька місяців.

“Ця опція надасть вам можливість побачити веб-сайти і додатки, які надсилають нам інформацію, коли ви їх використовуєте, видалити цю інформацію з вашого облікового рахунку та вимкнути для нас можливість зберігати цю інформацію надалі як пов'язану з вашим екаунтом”, - йдеться в офіційній заяві Facebook.

Нагадаємо, соцмережа вживає заходів для посилення власної прозорості через скандал з витоком даних своїх користувачів. Скандал навколо Facebook спалахнув 16 березня. Причина - потрапляння особистих даних мільйонів користувачів у розпорядження компанії Cambridge Analytica. 4 квітня компанія Facebook визнала, що Cambridge Analytica несанкціоновано отримала особисті дані десятків мільйонів Facebook-користувачів.

Британська компанія Cambridge Analytica спеціалізується на аналізі даних і допомагала штабу Дональда Трампа під час передвиборної кампанії. У 2016 році вона зібрала дані профілів користувачів соцмережі Facebook без їхньої згоди. Метою збору і обробки даних було створення програмного забезпечення для передбачення політичних симпатій виборців, а також впливу на них.

Liked the article?
Help us be even more cool!