ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook дозволить користувачам видаляти зібрану про них інформацію

29.03.2018, 11:57

Соціальна мережа Facebook дозволить користувачам видаляти зібрану про них інформацію. Про це йдеться у блозі компанії, повідомляє Радіо Свобода.

Інформацію про нові функції, за допомогою яких можна буде зробити свій акаунт безпечніше, Facebook опублікував після того, як соцмережу звинуватили в незаконній передачі персональних даних Cambridge Analytica.

Тепер користувачі зможуть видалити інформацію про друзів, історії пошуку, лайків і коментарів. Зміни торкнулися меню налаштування приватності, яке стало більш доступним і зрозумілим.

Також користувачам буде надано більше можливостей для захисту свого акаунта від злому і крадіжки, наприклад двухфакторна аутентифікація.

Нагадаємо, на початку березня журналісти звинуватили британську аналітичну компанію Cambridge Analytica в незаконному використанні даних користувачів Facebook під час виборчої кампанії Дональда Трампа. За даними розслідування телеканалу Channel 1, компанія брала участь в більш ніж 200 передвиборних кампаніях по всьому світу, у тому числі в Нігерії, Кенії, Чехії, Індії та Аргентині. У розслідуванні зазначається, що компанія вдавалася до хабарів і поширення неправдивої інформації та компромату про кандидатів.

Засновник і глава Facebook Марк Цукерберг опублікував заяву з приводу незаконного збору особистої інформації компанією Cambridge Analytica. Він визнав, що його компанія несе відповідальність за дані своїх користувачів.

Федеральна торгова комісія США почала розслідування щодо Facebook після того, як з'явилася інформація про витік особистих даних користувачів соціальної мережі.

Liked the article?
Help us be even more cool!