ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рекомендації експертів ІМІ стосовно нового вірусу

27.06.2017, 18:07

Експертка Інституту масової інформації з питань цифрової безпеки Ірина Чулівська дала кілька порад у зв'язку з масовою хакерською атакою, здійсненою на сервери урядових структур, ЗМІ та послуг в Україні: 

1) подумайте, чи будете ви засмучені, якщо раптом втратите всі файли, які у вас зараз є на комп'ютері;

2) якщо ні — можна далі читати фейсбук :) Якщо так — треба зробити бекап, якщо у вас його досі нема.

ЯК РОБИТИ БЕКАП: "Ctrl C" + "Ctrl V" файлів, які вам шкода втратити, кудись не на цей комп'ютер. Або на флешку (скопіювали, вийняли з компа, поставили у надійне місце), або в хмару (Гугл диск, Дропбокс, Вандрайв, Мега), а краще і туди, і туди, і побільше.

Потім час від часу бекап треба буде оновлювати. Наприклад, раз на тиждень, або частіше, або рідше, залежно як часто у вас в принципі оновлюються файли.

Ще загальні поради:
1) ваш Віндовс чи інша операційна система завжди має бути оновлена, увімкнути можна в "Панель керування", "Система і безпека", "Центр оновлень Віндовс". Коли приходять нові оновлення — треба перезавантажувати комп, якщо він просить це зробити;
2) перевірте, чи є у вас антивірус, якщо є — то чи він оновлюється (там завжди пише дату останніх оновлень, має бути сьогоднішня). Якщо нема — поставте щось з відомого, безкоштовну версію з офіційного сайту;
3) ну і очевидне, але яке постійно не дотримується, — не клікайте по підозрілих посиланнях на пошті чи в соцмережі, не запускайте у себе на компі підозрілих файлів, отриманих яким-небудь чином. Які вважати підозрілими? Та в принципі будь-які, яких ви спеціально не просили чи не чекали.

ІМІ, з посиланням на "Фейсбук" Ірини Чулівської

Liked the article?
Help us be even more cool!