ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Двох південнокорейських журналістів заарештували в будинку посла КНДР у Сінгапурі

08.06.2018, 15:21

Двоє співробітників південнокорейських ЗМІ були заарештовані за вторгнення в будинок посла Північної Кореї в Сінгапурі всього за кілька днів до зустрічі між лідерами США та КНДР. Про це 8 червня повідомила поліція, інформує “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Поліція заявила, що заарештовані 7 червня чоловіки є працівниками Korean Broadcasting System News. Під слідством перебуває також ще один співробітник цього медіа та четверта людина, яка служила в команді медійників провідником і перекладачем.

“Двоє південнокорейців у віці 42 та 45 років, які представляли Korean Broadcasting System News (KBS), були заарештовані”, - заявила поліція в повідомленні у Facebook.

KBS після арешту заявила, що готова вжити будь-яких заходів, які, на думку Сінгапуру, будуть необхідні.

“Ми не знаємо точно, яка склалася ситуація і чи це незаконно. Ми будемо поважати результати розслідування місцевої поліції і вживемо необхідних кроків, щойно його результати будуть опубліковані”, - сказали в KBS.

Представник адміністрації президента Південної Кореї заявив, що буде використовувати “максимальні дипломатичні зусилля для запобігання таким проблемам” і закликав журналістів бути обережними та обачними.

Міжнародні ЗМІ в ці дні з’їжджаються до Сінгапуру, де відбудеться перша зустріч між президентом США Дональдом Трампом і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Очікується, що переговори, заплановані на 12 червня, будуть спрямовані на припинення ядерної програми КНДР в обмін на дипломатичні й економічні стимули.

Очікується, що саміт висвітлюватимуть понад 3 тисячі іноземних журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!