ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Два українські телеканали показали в ефірі карту України без Криму

19.03.2018, 10:55

16 березня два українські телеканали “UA:Перший” та СТБ продемонстрували в ефірі карту України без Криму. Телеканали вибачились за інцидент, повідомляє Радіо Свобода.

Так, у вечірньому випуску новин на телеканалі “UA:Перший” у прямому ефірі глядачі 27 секунд бачили карту України з помилками. Зокрема, на карті не були відображені назви областей і міст, а також показана територія без півострова Крим.

Деякі користувачі соцмереж висловили обурення через оприлюднення такої карти, бо фінансова підтримка “Суспільного” здійснюється за рахунок держбюджету.

Крім того, в соцмережах дивувалися з пояснення про помилкове вимикання окремих шарів зображення, з якого випливає, що Крим належав до іншого шару, ніж решта України, і його можна було “вимкнути” окремо.

Голова Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія цей інцидент прокоментував так: “Інколи здається, що ми не просто затято шукаємо зраду навколо, а мріємо про неї. Ну й знаходимо, звісно”.

Також команда “Суспільного телебачення” попросила вибачення за оприлюднення в ефірі карти України без Криму і називає це технічною помилкою.

“Коли дизайнер новин робив графіку для прогнозу погоди, він працював з єдиним шаблоном, який використовується для візуалізації всіх подій. Помилково, вимикаючи непотрібні для цієї новини елементи, дизайнер вимкнув й кілька потрібних шарів: зображення Криму й назви всіх областей. А оскільки цей слайд готувався вже під час прямого ефіру новин, у випускового режисера не було змоги його перевірити. Відтак глядачі побачили такі критичні й дуже грубі помилки”, – йдеться у заяві, оприлюдненій 16 березня.

Також телеканал "СТБ" вибачився за інцидент.

“Телеканал "СТБ" приносить свої вибачення за неприпустиму помилку, яка сталася у програмі “Холостяк” від 16 березня 2018 року – некоректне графічне зображення карти України. Звертаємо увагу наших глядачів, що це зображення є неприємною для нас технічною помилкою та в жодному разі не є офіційною позицією каналу "СТБ" щодо державних кордонів України, бо Крим – це Україна!” – заявили на СТБ.

Телеканал заявив, що виправив помилку у всіх відео на своїх офіційних сторінках.

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Захід визнав окупацію і анексію Криму незаконними і засудив дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Москва заперечує окупацію півострова і називає це “відновленням історичної справедливості”.

Liked the article?
Help us be even more cool!