ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дуров заборонив адвокатам брати участь в суді про блокування Telegram

12.04.2018, 16:00

Засновник месенджера Telegram Павло Дуров заборонив адвокатам компанії брати участь у судовому засіданні з розгляду позову Роскомнагляду про блокування месенджера на території Росії. Про це повідомив один з адвокатів Telegram Павло Чиков на своєму каналі в месенджері, інформує УНІАН.

“Павло Дуров заборонив своїм адвокатам брати участь у завтрашньому судовому процесі за позовом Роскомнагляду до Telegram, щоб не легітимізувати відвертий фарс своєю присутністю”, - написав Чіков.

Нагадаємо, 6 квітня Роскомнагляд подав до суду позов з вимогою заблокувати месенджер Telegram після того, як Павло Дуров відмовився надавати ФСБ ключі для шифрування інформації.

Як повідомляв ІМІ, 20 березня Верховний суд відхилив позов Telegram до ФСБ. Месенджер вимагав визнати недійсним наказ спецслужби, яким йому призначили штраф у розмірі 800 тисяч рублів (близько 370 тисяч гривень) через відмову передати ключі для шифрування інформації.

20 березня Роскомнагляд вимагав від Telegram передати Федеральній службі безпеки Росії ключі для шифрування інформації в месенджері протягом 15 днів.

Обов’язок надавати ФСБ інформацію для розшифрування повідомлень у системах інтернет-спілкування запровадили в Росії 2016 року ухваленням пакету законів, що мають у першу чергу антитерористичне спрямування.  

Liked the article?
Help us be even more cool!