ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Довічне ув’язнення загрожує агентці ФСБ, яка наводила російські авіабомби на Сумщину

Служба безпеки України затримала агентку Федеральної служби безпеки Росії, яка готувала серію повітряних ударів по Сумщині, зокрема із застосуванням керованих авіабомб. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, основними цілями ворога були оборонні позиції Збройних сил України в п'ятикілометровій зоні поблизу державного кордону України. Фігурантка мала вистежити локації українських військ, позначити їхні координати на мапі й надіслати відповідний “звіт” окупантам. Передусім вона намагалася виявити опорні укріпрайони та встановити розташування підрозділів Сил оборони.

Оприлюднене СБУ фото затриманої

Потрібні ворогу об'єкти жінка знімала на камеру власного телефона, обходивши прикордонну місцевість під виглядом пересічної громадянки. Її затримали, коли вона намагалася зробити нову розвідувальну вилазку, зазначає СБУ.

Одночасно було проведено комплексні заходи для убезпечення особового складу, озброєння та боєприпасів українських військ на території регіону.

Слідство встановило, що агенткою виявилася місцева жителька, ідеологічна прихильниця рашизму. Після початку повномасштабного вторгнення РФ вона висловлювала в російських соцмережах антиукраїнські наративи. Так вона потрапила до поля зору ФСБ і була завербована.

Спочатку фігурантка шпигувала для окупантів у прикордонному районі, де вона проживала. Але після його обстрілу рашистами жінку разом з її односельцями евакуювали до іншого населеного пункту Сумщини. Там вона оформилася як переселенка і планувала надалі збирати розвіддані про Сили оборони.

Жінці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, їй загрожує довічне ув’язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!